Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <39>  <40>  <41>  <42>  <43> ||  <265>     >>   >5x>  

26.7.2021 18:45:35
Jméno: Petra Hačková Předmět: Aplikace aditiva do LPG nádrže.
Dobrý den.
Ráda by sem si nechala aplikovat aditivum přímo do LPG nádrže o kterém sem slyšela,jen nikdo neví kde to aplikují zároveň při tankování LPG.
Používá se na to nějaký přípravek přes který se to aditivum aplikuje přímo do nádrže.
Předem mnohé díky .Hačková
2.8.2021 8:19:59
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Aplikace aditiva do LPG nádrže.
Dobrý den, žádný z výrobců LPG zařízení nepoužívá a ani nedoporučuje přidávání aditiv do LPG nádrže. Pro ochranu ventilů se aditiva aplikují do sacího potrubí nebo do plynové hadičky. V případě aplikace do plynové hadičky lze použít systém s jednobodovým dávkováním před plynové vstřikovače (ne všechny plynové vstřikovače jsou vhodné pro tento způsob aplikace) nebo sekvenční systém za plynové vstřikovače.

25.7.2021 23:30:01
Jméno: Michal Ondrák Předmět: Přestavba lpg
Dobrý, den jaká je přibližná cena přestavby na lpg Fiat bravo 2 1,4t-jet 88kw s přimazávání m ventilů auto má najeto 50tis, bude jezdit obden 2x 35km, děkuji Ondrák
2.8.2021 8:11:28
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přestavba lpg
Dobrý den, cenu jsem Vám poslal mailem.

24.7.2021 14:20:15
Jméno: Miroslav Hrdlička Předmět: Motor zhasíná na volnoběh
Dobrý den. V autě Fiat Punto Evo typ motoru 169A4000, výkon 51kw za jízdy na LPG po vyřazení rychlosti motor dost často zhasne. LPG je typu Autogas centrum plus GC01. C s tím? Děkuji
2.8.2021 8:01:22
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Motor zhasíná na volnoběh
Dobrý den, příčin může být vícero a pro zjištění a odstranění závady je třeba připojení k diagnostickému programu. Objednejte se proto u svého plynaře případně se můžete objednat na servis u nás na tel. 606 659 530.

24.7.2021 8:30:29
Jméno: Kovařík Předmět: zapalovací svíčky
Jaké zapalovací svíčky na vw golf 4 1.6 74kw lpg
2.8.2021 7:57:07
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: zapalovací svíčky
Dobrý den, my používáme svíčky DENSO K20 TT, jinak dpoporučujeme použít svíčky předepsané výrobcem pro tento motor pokud možno s jednou elektrodou.

22.7.2021 21:38:46
Jméno: Jiri Předmět: Dlouho toci
Dobrý den . Mám Volvo v70 II bifuel 2.4i cng a problém byl asi před rokem začalo auto chcipat na plyn při jízdě a neprepinalo se na benzin tak kvůli počasí ze byla zima jsem jezdil celou dobu na benzin tak před měsícem se auto opravilo a vše bylo v pořádku až nyni poslední týden když jedu na plyn tak pak při následném startovani to hrozné dlouho točí než to chytne cca 8 až 10sekund pak je vše v pořádku i za jízdy když ale přepnu a jezdím na benzin není žádný problém se startem vždy na otočení chytne děkuji za odpověď
23.7.2021 7:43:33
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Dlouho toci
Dobrý den, zřejmě z nějakého důvodu není palivová směs CNG optimální. Může to způsobovat např. vadný reduktor nebo některý ze vstřikovačů. Závadu lze zjistit diagnostikou.

20.7.2021 7:28:24
Jméno: Petr Filipi Předmět: Falešná indikace prázdné plynové nádrže
Dobrý den,

na Roomsteru 1.4/63kW mám už asi 10 let namontovaný systém Elpigaz CT-4, reduktor je typu AT09 . Poslední měsíc se mi stává, že systém přepne na plyn, ujedu 300m-10km a najednou se systém přepne na benzín a ozve se pískání, jako kdybych už neměl žádný plyn - což je nesmysl. Po ujetí cca 1km mohu přepnout zpět na LPG a situace se opakuje.
Když se do motoru "podívám, zahýbu hadicemi atd., tak se situace jakoby zlepší. A po poslední kontrole LPG hadic pro měření tlaku plynu, jejich demontáži a zpětné montáži, jsem jezdil 3 dny bez jediného problému. Ale dnes se problém objevil opět.
Kromě výměny filtru před vstřikovacími ventily je systém originální.
Nevíte, kde by mohl být problém takových nepravidelných chyb?

Děkuji za odpověď.
20.7.2021 8:49:56
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Falešná indikace prázdné plynové nádrže
Dobrý den, pro přepnutí na LPG musí být splněny nastavené hodnoty tlaku plynu a teploty reduktoru. Pokud některý z těchto signálů chybí nebo nedosahuje nastavené hodnoty nedojde k přepnutí na LPG nebo dojde k přepnutí z LPG na benzín. závada může být způsobena vadnou funkcí některého sensoru, reduktoru, některého elektroventilu případně může být závada v elektroinstalaci. Pro odstranění závady navštivte svého plynaře, případně se můžete na servis objednat u nás na tel. 606 659 530.

19.7.2021 14:04:26
Jméno: Lpg Předmět: Lpg
Zdravím kde může být problém mám lagunu 1 6 benzín a LPG nastartuji a vůbec se mi nerozsvítí LPG kontrolky nebo chvilku jedu vše funguje jak má a pak najednou LPG zhasne plynu na dost děkuji za odpověď
19.7.2021 15:08:48
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lpg
Dobrý den, závada může být v přepínači ale i v elektroinstalaci např. překlepaný nebo překousaný drát atd.. Pro odstranění závady bude nutné zkontrolovat stav elektroinstalace a připojení LPG systému k diagnostickému programu.

11.7.2021 20:33:08
Jméno: Standa Předmět: Landi Renzo - problém s přepínáním LPG
Dobrý den, prosím o radu ohledně mého problému. Vlastním Golf 1.6MPI (75kw) se systémem Landi Renzo. V pátek jsem narazil na problém, že poté, co vůz automaticky přepne z benzínu na LPG, mi v tomto režimu jede cca 10s, a poté se automaticky přepne zpět, zároveň se rozpíská, čímž systém standardně značí prázdnou nádrž. Jelikož byla nádrž opravdu praktiky prázdná prostě jsem doplnil plnou a myslel, že bude po problému. Ten ale přetrvává. Ukazatel správně zobrazuje, že nádrž je plná, nicméně po cca 10s režimu v LPG, se přepíná zpět na benzín společně se zmíněným pískáním.

Prověřil jsem, zda-li není např. prasklá nějaká hadice, zkusil vyměnit filtr plynné fáze, vyměnil také filtr kapalné fáze v reduktoru, ten trochu vyčistil a ujistil se, že není nijak mechanicky poškozen. Ovšem stále bez úspěchu. Napadá mě, že problém by tak mohl být v elektronice/ nějakém senzoru, který dává chybné informace do řídící jednotky.

Děkuji
12.7.2021 7:36:39
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Landi Renzo - problém s přepínáním LPG
Dobrý den, ano může být vadný některý sensor. Pro zjištění závady bude třeba použít diagnostický program.

10.7.2021 17:55:03
Jméno: Vitek Předmět: LPG z Polska
Dobrý den, je možné si nechat namontovat LPG (komplet systém STAG) v Polsku a pak přihlásit u nás? Dekuji
12.7.2021 7:33:11
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG z Polska
Dobrý den, pro legalizaci v rámci hromadných přestaveb musí být LPG systém nainstalován odbornou firmou, která vystaví přílohu k velkému technickému průkazu a zadá přestavbu do systému Ministerstva dopravy IS TP. V případě že tyto podmínky nejsou splněny lze přestavbu legalizovat dle § 74 zák. č. 56/2001 Sb..

3.7.2021 22:08:12
Jméno: Jiří Pavel Předmět: Octavia 1.85kw
Mám Octavii 1,LPG.na plyn mi kolísají otáčky, čím to může být.dik.
7.7.2021 8:53:02
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Octavia 1.85kw
Dobrý den, kolísání otáček může být způsobeno celou řadou faktorů. Bude nutné provést diagnostiku jak benzínové části vozidla (zejména zapalovací soustavy), tak i LPG systému.

28.6.2021 15:58:55
Jméno: Nada Předmět: Nelze dotankování tak jak ma plna nádrž
Dobry den chci se zeptat problém při dotankování plné nádrže posledních 20 L jde hrozne pomalu .
Zrejme je tam nějaký špatný plyn lze to z nádrže dat přič nebo něco jiného
29.6.2021 7:04:16
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nelze dotankování tak jak ma plna nádrž
Dobrý den, s největší pravděpodobností bude závada v multiventilu nebo v plnící přípojce. Vyjeďte plyn z nádrže a objednejte se ke svému plynaři na kontrolu plnící přípojky a multiventilu.

23.6.2021 10:04:38
Jméno: František Předmět: Otevírací doba.
Dobrý den. Můžete prosím poradit jaký partnerský servis který by mi mohl a má otevírací dobu v sobotu udělat revizi a diagnostiku? Auto potřebuji přes týden a i já přes týden nemohu. Děkuji za odpověď.
23.6.2021 11:11:52
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Otevírací doba.
Dobrý den, u partnerských servisů jsou uvedeny mimo jiné kontaktní údaje a webové stránky, kde najdete i otevírací hodiny. V sobotu má otevřeno např. FEDOR Auto v Prostějově.

20.6.2021 13:14:17
Jméno: Petr Předmět: golf variant 1,4 tgi benzin/cng
Dobrý den při přidání plynu motor cuká ale jen při plynu u benzínu to nedělá.Děkuji
21.6.2021 8:13:35
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: golf variant 1,4 tgi benzin/cng
Dobrý den, závada může být např. v zapalovací soustavě případně v plynových vstřikovačích atd.. Pro určení závady je potřeba použít diagnostiku.

15.6.2021 0:15:23
Jméno: Petr Předmět: vysoká spotřeba LPG Stag4
dobrý den, prosím o info proč to tak je a zda dokážete pomoci. Auto Berlingo 2006 1.6 NFU..v autě mám LPG přes rok, ale spotřeba LPG dosahuje dlouhodobě kolem 10 l což je velmi moc. při provozu na benzín dosahuji spotřebu kolem 7 l tudíž jsem předpokládal že na LPG bude spotřeba kolem 8 l....System Stag4...hodnoty korekcí bnezinové RJ na testeru OBD v benzínu a plynu identické ( cca plusminus do 5 procent....spotřeba počítaná přesně dle km a natankovaných litrů....jediný problém který jsem zjistil byl ten ze montázní firma zapojila spatne vývody z RJ LPG k predni a zadní LS tak že ukazovaly stejné hodnoty (zapojili to dohromady barvy violet+violet grey), opravili to ale bez výsledku...

.mám starší Berlingo 1.4, motor KFX, kde je landirenzo a při spotřebe benzínu kolem 7,5 l je spotřeba plynu kolem 8 l (najeto jiz pres 200 000km)
dle zjistění by motor 1.6 neměl mít větší spotřebu než 1.4, spíše srovnatelnou...

není to problém že to dělá stag ? Nebo proč se to děje? Plyn nikde neuniká, vše bylo několikrát zkontrolováno, rovněž dle diagnostiky rj benzinu i plynu je vše v normálu...

Z vašich zkušeností a instalací je jaká reálná spotřeba LPG u tohoto motoru? Co doporučujete? děkuji moc.
15.6.2021 10:00:57
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: vysoká spotřeba LPG Stag4
Dobrý den, vhledem k jinému měrnému obsahu energie by se spotřeba LPG u přestavěných vozidel (systém STAG4 nevyjímaje) měla pohybovat o cca 15% výše než je spotřeba benzínu. Při zapojování lambda sondy (připojuje se vždy jen přední) záleží na jejím typu a samozřejmě se musí odpovídající typ nastavit i v diagnostickém programu. Relevantní srovnání spotřeby lze získat pouze tak, že stejnou trasu pojedete za, pokud možno stejných podmínek (počasí, teplota, provoz atd.), jednou na benzín a jednou na plyn vždy s dotankováním do plna, u stejné čerpací stanice. Bez kontroly vozidla a jeho nastavení neumím dát jinou odpověď.

4.6.2021 8:22:40
Jméno: Vlaďka Předmět: Přepínání z LPG na benzín
Dobrý den, mám trochu hloupý dotaz, ale zkusím to. Už 3x jsem byla tankovat do nového Dustera a pokaždé pouze 24 jednotek LPG. Nádrž by měla být cca 34. I když jsem chtěla natankovat plnou, obsluha vždy natankovala pouze toto množství s tím, že je plná. Nevím, jestli mají nějaký ukazatel, že je plno, ale mně ukazatel v autě ukazuje 3/4 nádrže po natankování. Navíc nevím, jestli můžu nádrž vyprázdnit až do dna? Přepne se "samo" na benzín, když LPG dojde?
4.6.2021 9:30:35
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přepínání z LPG na benzín
Dobrý den, LPG nádrž je osazena multiventilem, který z důvodu bezpečnosti umožňuje naplnění nádrže na max. 80 %, což znamená, že do nádrže o objemu 34 l lze natankovat max. 27 l LPG. Pokud dojde LPG v nádrži, systém automaticky přepne na benzín a upozorní Vás zvukovým signálem.

<5x<   <<     <1> || <39>  <40>  <41>  <42>  <43> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací