Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <40>  <41>  <42>  <43>  <44> ||  <265>     >>   >5x>  

3.6.2021 9:13:29
Jméno: Kamila Richtrová Předmět: LPG BRC přepínání
Dobrý den, když na přepínači svítí plyn i benzin současně jedu na na obě paliva? Je možné, že postačí výměna přepínače, nebo spíše elektroventilu? O jak nákladnou opravu se jedná? Děkuji
3.6.2021 11:09:13
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG BRC přepínání
Dobrý den, v případě že není vadná LPG řídící jednotka pak není možný provoz na obě paliva současně. Pro zjištění závady doporučuji použít diagnostický program. Pokud by závada byla v přepínači, jeho výměna je v řádu stokorum.

2.6.2021 15:17:14
Jméno: Petr Kadlec Předmět: Problém při jízdě na benzín
Dobrý den,
mám delší dobu problém při jízdě na benzín. Auto se jako dusí, nejede, nejde vůbec do otáček. Při rozjezdu musím většinou protůrovat a pak vyjet. Něco i jako praská v motoru nebo střílí do výfuku(hned u motoru) Jakmile se auto přepne na LPG, tak jede úplně normálně.
Jedná se o starší Seat Altea 2005 1,6 benzín.
Myslel jsem třeba zanesené vstřiky.....nevím jak je tam souvislost potom s LPG, že to jede ok.
Když jsem dojel ke známému do servisu, tak mi řekl že to může být milion věcí(což je asi pravda). Ale hlavně jeho přístup je "pusť to ze skály a už si nikdy nekupuj auto benzín/lpg"
Děkuji za každý názor
3.6.2021 7:28:29
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Problém při jízdě na benzín
Dobrý den, benzínová řídící jednotka dostává i při jízdě na LPG všechny signály na základě kterých provádí úpravu palivové směsi. Jestliže palivová směs LPG není optimální, provádí benzínová řídící jednotka příslušné korekce, aby směs byla optimální. Při studeném startu jsou pak použity uložené korekce před vypnutím motoru. Pokud LPG směs není optimální pak ani směs při studeném startu není optimální, což se může projevovat, jak popisujete. Můžete si udělat jednoduchý pokus, kdy budete nějaký čas jezdit jen na benzín a uvidíte, že studené starty se zlepší. Závadu může způsobovat např. vadný vstřikovač, reduktor, nesprávné nastavení plynové mapy atd.. Pro její odstranění bude nutné připojení k diagnostickému programu. Navštivte proto svého plynaře, případně se můžete na opravu objednat u nás na tel. 606 659 530.

2.6.2021 14:14:45
Jméno: Martin Sedlaczek Předmět: tovární LPG v Hyundai i10
Zdravím. Mám v Hyundai i10 r.v. 2017 tovární zástavbu LPG. Dotaz č.1: jaký je to systém? Lovato, Landi, BRC, jiný?
V případě, že nechci jezdit kvůli banální výměně filtrů kapalné a plynné fáze do servisů Hyundai, vymění mi to i Vaše partnerské servisy? Popř.dají se někde sehnat ty filtrační vložky? K filru kapalné fáze je teda dosti komplikovaný přístup! Děkuji
2.6.2021 14:37:41
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: tovární LPG v Hyundai i10
Dobrý den, v případě vozů Hyundai se jedná o „tovární“ domontáž LPG systému. Kromě velkého a malého TP jste měl dostat i přílohu k velkému technickému průkazu, kde je zapsán LPG systém a jeho komponenty. Pro „tovární“ přestavbu vozů Hyundai se používal systém BRC. LPG filtry máme skladem. Výměnu si můžete dohodnout v našich partnerských servisech.

30.5.2021 21:29:14
Jméno: AutoGas Barták sro Předmět: blikání 4 diod
Blikání všech 4 diod u systému BRC mohou způsobovat dvě závady...buď ŘJ plynu ztrácí signál od snímače odzadu ze snímače na nádrži nebo je přeplněná nádrž(naplněna více jak na 80% objemu)...ve vašem případě kdy popisujete že se to stává i při jakémkoliv naplnění nádrže bych tipoval ne přerušování signálu- nejlépe zjistit diagnostikou a napojením na jednotku BRC.

30.5.2021 9:39:52
Jméno: pavol Předmět: blikanie 4zelenych lediek brc
dobry den
poprosil by som o pomoc
idem na plyne je jedno kolko je v nadrzi lpg
a nikedy mi zacnu blikat vsetky 4 ledky ale nic sa nedeje neviem o tom postrehnem to nahodou ked pozriem na stav lpg
nezhasnu aj ked za jazdy prepnem na benzin a naspat na lpg
zhasnu az po novom nastartovani je jedno ci za jazdy alebo az ked zastavim
za info pokne dakujem

26.5.2021 16:14:50
Jméno: Tyburec František Předmět: servis LPG ve středočeském kraji - mimo Prahu
Dobrý den.
Mám velkou prosbu. Nevíte náhodou o nějakém LPG servisu ve středočeském kraji, který provádí opravy lpg systémů, výměnu nádrží a ostatní opravy lpg. Prahu nebrat.
Díky za odpověď
27.5.2021 7:20:54
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: servis LPG ve středočeském kraji - mimo Prahu
Dobrý den, můžete si vybrat některý z našich partnerských servisů zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/autorizovane-ser visy/stredocesky-kraj/ .

23.5.2021 22:01:04
Jméno: Josef Předmět: montážní poloha injektoru
Dobrý den, pane Procházko. Omlouvám se, že Vám zase píšu... zajímá mě, jestli je stanovená montážní poloha "injektoru" přímazu do plynové hadičky před rozdělováním k válcům? Nebo jestli je to pro funkci el. přímazu jedno? Polohou myslím přívod např. zhora nebo zespoda. Děkuji Vám, přji hezký den. Dv.
24.5.2021 7:35:48
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: montážní poloha injektoru
Dobrý den, systém ochrany ventilů, který aplikuje aditivum do plynové hadičky dávkuje aditivum pod tlakem 4,5 bar. Výrobce v montážní instrukci nestanovuje orientaci T-kusu. V případě instalace T-kusu před plynové vstřikovače musí být T-kus umístěn na plynové hadici tak, aby aditivum stékalo směrem ke vstřikovačům a nikoli směrem k plynovému filtru.

20.5.2021 21:47:22
Jméno: Petr Předmět: Startování přímo na LPG
Zdravím! Rozbilo se mi benzínové čerpadlo a potřebuji udělat s autem několik nutných jízd. Rád bych tedy nastartoval přímo na LPG. Chápu, že to asi není optimální, ale v nouzi je dobré znát takovou možnost nouzového dojetí. A teď v teplém počasí by to zas tak špatné pro motor být nemuselo?
Mám tedy dvě otázky:

- Jak mohu systém AGC 01-12 přepnout tak, aby auto startovalo rovnou na LPG?
- Jak moc to autu škodí (v teplém počasí)?

děkuji mnohokrát za rychlé zodpovězení!
Petr K
21.5.2021 8:12:42
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Startování přímo na LPG
Dobrý den, nouzový start lze u většiny LPG systémů provést tak, že stisknete tlačítko na přepínači LPG držíte a startujete. Jakmile motor naskočí je možné tlačítko uvolnit. Počet nouzových startů je omezen. Je to z toho důvodu, že LPG systém umí nastavit správné dávkování palivové směsi jen tehdy, pokud je LPG v plynné fázi. Proto je v systému odparník (reduktor), který je vyhříván chladící kapalinou a který zabezpečuje odpaření kapalné fáze LPG a teplota přepnutí na pohon LPG se nastavuje na cca 40 o C. Pokud není palivová směs optimální může dojít k poškození některých komponent motoru (např. ventily) a výfukového potrubí - katalyzátoru.

15.5.2021 5:37:45
Jméno: Karel Předmět: Přimazávání ventilů
Dobrý den, mám dotaz ohledně lpg v autě Hyundai ix20 1,4 66kW r.v.2017, typ motoru G4FA. Pohon lpg a podtlakové přimazávání ventilů jsem si nechal namontovat v roce 2019 v květnu - stav km 9000. Zařízení lpg je Solaris-GI, výrobce Gasinsight. Je možné místo podtlakového přimazávání ventilů
použít stálý přívstřik benzínu? Děkuji za odpověď.Karel
17.5.2021 7:31:20
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přimazávání ventilů
Dobrý den, pro ochranu ventilů, při přestavbách na LPG, je možné použít více způsobů a přístřik benzínu je jedním z nich. Funkce přístřiku benzínu se zapíná diagnostickým programem v řídící jednotce. Po zapnutí přístřiku benzínu se sníží úspora za palivo.

13.5.2021 20:15:47
Jméno: Josef Předmět: uzavření nádržky přímazu LPG
Dobrý den, pane Procházko. Omlouvám se, mám na autě elektronický přímaz ventilů. Může být nádržka na aditivum hermeticky uzavřená nebo má být odvětrávána ? Děkuji Vám moc za odpověď. S úctou, Dv.
14.5.2021 8:43:38
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: uzavření nádržky přímazu LPG
Dobrý den, i když víčko nádobky má těsnění, je odvětrání zajištěno přes malý otvor v závitu nádobky.

12.5.2021 14:22:12
Jméno: Martin Předmět: Nepravidelný chod studeného motoru
Dobrý den,

mám namontovaný systém LPG - STAG ve vozidle Škoda Fabia 1.0 Mpi 55 kw r.v. 2016 asi 16 měsíců. Od letošní zimy jsem zaznamenal nepravidelný chod motoru po startu, který se projevuje nepravidelně, ale stále častěji a po ohřátí motoru zmizí. Auto při studeném motoru hůře jede. Plynař tvrdí, že musím počkat až se závada projeví naplno, což se zatím nestalo. Závada se projevuje nejvíce při chladnějším počasí.
Děkuji
13.5.2021 7:22:33
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nepravidelný chod studeného motoru
Dobrý den, špatný studený start a nepravidelný chod motoru po studeném startu bývá většinou způsoben nesprávným složením palivové směsi LPG. I při jízdě na LPG dostává benzínová řídící jednotka všechny signály, včetně těch od lambda sond a na základě nich pak koriguje palivovou směs. Při studeném startu pak použije naposled uložené korekce a tím pádem není směs po startu optimální motor obtížně startuje a dochází ke kolísání otáček. Pro odstranění závady je třeba LPG systém připojit k diagnostickému programu a zkontrolovat správnou funkčnost všech LPG komponent včetně plynové mapy. Na základě výsledku diagnostiky pak provést opravu případně jen seřízení plynové mapy. Na servis se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530, případně u některého našeho partnerského servisu.

12.5.2021 11:48:35
Jméno: Pavel Barták Předmět: RE: Ford Mondeo 1.8 SCi
Bylo by možné vypsat všechny motorkódy u kterých je přestavba možná? Dále je přestavba u typu SCi výrazně nákladnější než u původní verze?
12.5.2021 13:19:41
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: RE: Ford Mondeo 1.8 SCi
Dobrý den, motor 1,8 SCi je motor s přímým vstřikováním paliva a bohužel jeho přestavbu Vám nemohu nabídnout. Seznamy přímovstřikových vozidel nezveřejňujeme proto, že se jedná o poměrně rozsáhlé databáze s mnoha odchylkami, kdy v mnohých případech ovlivňuje možnost přestavby i použitá benzínová řídící jednotka, emisní třída či přítomnost DPF filtru a krom toho se seznam stále doplňuje.

7.5.2021 20:34:24
Jméno: Balut Martin Předmět: Při jízdě na LPG pomalu padá rafička ukazatele benzínu
Dobrý den, do svého Berlinga 1.4 MPi r.v. 2003 listopad po faceliftu jsem si svépomocí nainstaloval LPG (nechtěl jsem aby mi někdo vrtal do karosérie a použil hlavně ocelové texové vruty v pozinku - mám vše v nerezu), které funguje perfektně. Vše již mám zapsané v TP k mé spokojenosti. Systém Magic G4, multiventil Tomaseto s EX nádrží, Lovato reduktor, LPG TECH DRAGON V4 vstřikovače. Problém je jako tu už hodně lidí řešilo padající rafička benzínu při jízdě na LPG. Prosím jaké emulátory mohu zkusit použít, abych se možná tohoto frantíkovského problémů mohl zbavit? Je to můj risk, a když to nebude fungovat daruji emulátory někomu jinému nebo to dám nějakému plynaři. Díval jsem se na A.E.B katalogové číslo AEB392. Další je STAG FLE-FC a poslední
kat.číslo AGW40327 (u posledního nemohu najít schéma zapojení vodičů).
Pokud mi poradíte či doporučíte emulátor, který by mi mohl možná pomoct byl bych vděčný a případnou možnost zakoupení emulátorů bez možností vrácení....je to test, který nemusí fungovat.

Děkuji předem.
10.5.2021 8:17:56
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Při jízdě na LPG pomalu padá rafička ukazatele benzínu
Dobrý den, emulátory AEB392 a emulátor STAG FLE-FC by měly Váš problém vyřešit. Setkali jsme se i s případy, kdy i přes vyzkoušení různých emulátorů od různých výrobců, se nepodařilo emulaci vyřešit. Emulátor si můžete objednat u nás na tel. 606 728 358.

30.4.2021 5:49:49
Jméno: Josef Předmět: Ukazatel množství LPG
Dobrý den,
neukazuje mi ukazatel množství paliva LPG na "panýlku" přepínače LPG. Diody se během jízdy rozsvicejí jak se jim zlíbí. Na diagnostice lítá napětí a rozsvícení jednotlivých diod se nedá nastavit s ohledem na množství paliva v nádrži. Prosím, prozradil byste mi co a kde napětí měří a zda se to dá opravit? Děkuji Josef
30.4.2021 8:27:45
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Ukazatel množství LPG
Dobrý den, je třeba v diagnostice nastavit odpovídající snímač hladiny LPG a u některých systémů provést ještě kalibraci ukazatele hladiny. Obraťte se proto na svého plynaře, který diagnostikou zkontroluje základní nastavení LPG systému včetně typu snímače hladiny a případně provede kalibraci, případně se můžete na servis objednat u nás na tel. 606 659 530.

29.4.2021 12:54:36
Jméno: Pavel Ševčík Předmět: aditivum lpg
Dobrý den. Chci se vás zeptat, jestli mohu použít dávkování aditiva lpg před vstřikovače Landi Renzo_modré barvy. Některým vstřikovačům to prý vadí. Předem děkuji za váš názor. Ševčík
29.4.2021 14:08:24
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: aditivum lpg
Dobrý den, již jsem Vám odpověděl před dvěma dny.

<5x<   <<     <1> || <40>  <41>  <42>  <43>  <44> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací