Diskuzní fórum LPG/CNG
25.8.2020 12:06:07
Jméno:
AutoGas Bartak sro Předmět:
BRCU systému BRC se dá nastavit diagnostika, která vypíše závadu v LPG, nutno dojet s vozidlem, to se napojí, nastaví se diagnostika, pak se vyzkouší za studena, za jízdy...na 90% se objevená závada zapíše do jednotky plynu, pak se dá řešit...BRC děláme od r. 1995, sídlíme v Mor.Budějovicích, když tak se ozvěte....
23.8.2020 20:25:39
Jméno:
Silk Předmět:
BRC Dobrý večer,
u vozu Škoda octavia I 2.0 85kw, r.v 2002, LPG BRC. Při bezproblémovém startu provoz na plyn bezproblémový,při delším startu kdy déle točí plyn nepřepne (bliká oranžová kontrolka následně pak vypne). Auto několikrát v servisu, vyměněná lambda,svíčky,kontrola kabelů, ještě zbývá výměna čidlo otáček vač. hřídele. Můžou tyto problémy s delšími starty souviset se špatnou funkcí LPG?Auto má najeto 250 000km . V servisu na BRC kde jsem byl na diagnostice nic nezjistili.Prý se může jednat o poruchu na řídící jednotce (staří) Auto jezdi bez problému dva týdny na plyn, následně pak týden nefunkční a tak se to opakuje. Vždy je ale problém při delším startu.
Děkuji za radu Silk
24.8.2020 7:40:31
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: BRC Dobrý den, u závad, které se projevují občas a nejsou zapsány v paměti řídící jednotky (benzínové nebo plynové), je možná diagnostika v momentu, kdy se projeví. Teprve pak lze provést efektivní opravu. V některých případech to vyžaduje ponechat vozidlo v servisu delší dobu.
22.8.2020 17:27:36
Jméno:
Martin Kuchař Předmět:
Na lpg škubeDobrý den,
Mám Opel Zafira 1,8/85KW.Ročník 2000.
Při jízdě na benzín vše oka,jakmile se přepne na LPG.sešlápnu plyn tak auto škube.
24.8.2020 7:28:57
Jméno:
RE: Na lpg škubeDobrý den, závada může být v zapalovací soustavě. LPG má vyšší teplotu zapálení než benzín, proto i když vozidlo na benzín jede bez problémů, při jízdě na LPG může docházet v akceleraci ke škubání případně kolísají otáčky na volnoběh. Zkontrolujte stav zapalovací soustavy zejména svíčky. Nelze však vyloučit závadu v některém komponentu LPG. Navštivte proto Vašeho plynaře, který provede diagnostiku LPG systému a případnou závadu odstraní.
15.8.2020 20:29:16
Jméno:
Radek Lust Předmět:
Toyota CorolaDobrý den
jaká je cena přestavby na LPG u Corolly 1.6i VVTi rok 2018?
Děkuji
17.8.2020 8:50:18
Jméno:
RE: Toyota CorolaDobrý den, předpokládám, že se jedná o MPi motor s výkonem 97 kW a kód motoru 1ZR-FAE. Pro přestavbu tohoto motoru máme vhodná zařízení od více výrobců a můžeme použít více způsobů ochrany ventilů. Mailem Vám posílám rozpětí cen. Vhodnou konfiguraci přestavby Vám doporučíme na základě způsobu provozování Vašeho vozidla.
1.8.2020 10:11:19
Jméno:
Šíma Předmět:
Škoda Citigo 1. TSIDobrý den...jsem majitelem škody citigo 1.0 mpi 55 kw předělane na lpg a jsem moc spokojený. Chci se zeptat, uvazuji o pořízení citiga s motorem 1.0 TSI 66kw...nekde jsem slysel, ze i tento primovstrik zle předělat na LPG, je to pravda?
Děkuji za odpověď
3.8.2020 7:59:25
Jméno:
RE: Škoda Citigo 1. TSIDobrý den, v současné době nemáme pro přestavbu motoru 1,0 TSi, 66 kW vhodnou sadu od žádného našeho dodavatele.
27.7.2020 8:58:53
Jméno:
Zuzana Předmět:
Vysunutý prepínač LPG/benzínDobrý deň, prosím Vás, chcela by som sa spýtať, mám auto na pohon benzín a LPG a teda aj zabudovaný prepínač v aute a ten prepínač mi z ničoho nič troška vyskočil. Stačí to tam len zasunúť alebo treba, aby sa na to pozrel odborník? Ďakujem pekne
3.8.2020 7:56:20
Jméno:
RE: Vysunutý prepínač LPG/benzínDobrý den, přepínač lze zasunout zpět a pokud na místě nedrží lze přilepit oboustrannou páskou nebo silikonem.
27.7.2020 7:35:05
Jméno:
libor Předmět:
chyba p2297 out of range during decelerationdobry den mam lpg landi renzo piše mi tuto chybu ale jen na provoz lpg pokud jedu na benzin auto nepiše žadne chyby.nevite v čem muže byt problem
3.8.2020 7:54:31
Jméno:
RE: chyba p2297 out of range during decelerationDobrý den, pro zjištění závady bude třeba připojení k diagnostickému programu, zkontrolovat plynovou mapu a správnou funkci všech komponent LPG systému zejména vstřikovačů a reduktoru. Na základě výsledku diagnostiky pak závadu odstranit.
11.7.2020 20:11:03
Jméno:
Eduard Předmět:
ZávadaDobrý den,mám LPG Lovato v autě Nissan Primera p11 2.0 a problém mám,že když mám zapnuté topení na max,tak LPG funguje bez problémů,jakmile přepnu topení na chlazení,tak od 2,8tisic otáček výš, motor ztratí tah a začne vrčet i když sešlápnu plynový pedál na maximum, tak drží na těch otáčkách a neakceleruje, když dám neutrál, otáčky okamžitě spadnou a kolísají. (někdy se i vypne) když ho vypnu a zase zapnu a přepnu topení na maximum,tak to zase jede normálně.
13.7.2020 8:33:00
Jméno:
RE: ZávadaDobrý den, s největší pravděpodobností není reduktor zapojen správně do chladícího okruhu motoru. Navštivte odborný servis, kde zkontrolují správnost připojení reduktoru ke chladící soustavě případně zkontrolují chladící soustavu vozidla a závadu odstraní. Na servis se můžete též objednat u nás na tel. 606 659 530.
8.7.2020 11:07:58
Jméno:
Karel Předmět:
Vstriky LandiDobry den, potrebuju vymenit vstriky Landi Renzo na Opel astra 1,4 lpg 103 kw . Jde o tobarni prestavbu a z vyroby byly pouzity cervene vstriky, ktere ale podle udaju neodpovidaji vykonu. Mohou se tedy pouzit modre, ktere by vykonove mely vyhovovat. Diky za odpoved
8.7.2020 13:22:56
Jméno:
RE: Vstriky LandiDobrý den, u továrních přestaveb na LPG je třeba použít stejné vstřikovače, které použil výrobce. Při záměně vstřikovačů za jiný typ, byť od stejného výrobce, nelze seřídit plynovou mapu, jinými slovy palivová směs by nebyla optimální a docházelo by k rozsvěcování kontrolky „check engine“.
29.6.2020 15:04:15
Jméno:
Pavel Předmět:
Snímač hladiny vs přepínač LPGDobrý den, nechal jsem si u Fabia II 1998 vyměnit nádrž LPG jelikož měla již 10 let a mám systém PRINS VSI (staré). Byla mi namontována místo 56l kterou jsem tam měl předtím, nádrž na 48l s ventilem Tomasetto. Samozřejmě na ventilu není snímač haldiny a nádrž je zapojena na přepínač VSI (starý typ) 0-95ohm jen na automatické/manuální zapnutí a vypntí. Neukazuje množství respektive je zapojen že mi ukazuje pořád plnou nádrž. Nevím jaký typ snímače mám koupit zda stačí obyč. snímač hladiny pro tomasetto 0-90 ohm (cca 300 Kč) nebo musím koupit drahý snímač pro systém prins 0-90ohm (cca 1500 Kč) a zda mne bude vůbec přepínač ukazovat když má jiný rozsah odporu než starý přepínač. Pavel.
29.6.2020 15:21:39
Jméno:
RE: Snímač hladiny vs přepínač LPGDobrý den, se svým dotazem se obraťte na firmu, která LPG Prins servisuje. My se systémy Prins nezabýváme.
28.6.2020 11:19:17
Jméno:
Pavel Předmět:
Problem s tankovanim LPGDobry den,tankovani LPG mi zacalo trvat moc dlouho asi 3 vteriny setina litru.
Mam Octavii 2006 a Vialle.Dekuji P.V
29.6.2020 7:47:12
Jméno:
RE: Problem s tankovanim LPGDobrý den, závada může být v plnícím hrdle nebo v multiventilu. Navštivte svého plynaře s prázdnou nádrží, aby v případě potřeby bylo možné vyndat multiventil a provést jeho kontrolu, případně vyměnit.
22.6.2020 18:00:58
Jméno:
Pazdy Předmět:
Lpg v Dacia DusterChtěl bych se zeptat koupil jsem Dacia Duster 1,6 16v ev 2018. Je tento motor vhodný na přestavbu LPG. Děkuji za odpověď
23.6.2020 7:22:04
Jméno:
RE: Lpg v Dacia DusterDobrý den, motory 1,6 SCe 115, 84 kW běžně přestavujeme s použitím systému ochrany ventilů Valve Protector. Přestavbu si můžete prohlédnout zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/dacia/montaz-dacia-duster-1598-cm-5/ .
22.6.2020 11:37:27
Jméno:
Štěpán Předmět:
Přestavba LPG 1.2 PureTech PSAOmlouvám se, chtěl jsem navázat na samostatný příspěvek níže vyhledaný googlem...
15.1.2020 7:17:24
Jméno: Tomáš Předmět: Montáž LPG na 1,2 Puretech Peugeot (81 nebo 96 kW)
Dobrý den.
uvažuji o koupi Peugeot 5008 nebo Rifter s motorem 1,2 Puretech (81 nebo 96 kW. Jedná se o tříválec s proměným časováním všech ventilů a s přímím vstřikem benzínu. Lze na tento motor bezpečně provést instalaci LPG, měl bych zájem o zástavbu. Co by jste doporučil, nebo je tento motor pro LPG zástavbu nevhodný? Jak vysoká by byla investice do takové zástavby.
Děkuji
15.1.2020 7:38:29
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Montáž LPG na 1,2 Puretech Peugeot (81 nebo 96 kW)
Dobrý den, pro odpověď potřebuji znát ještě následující údaje: rok výroby, kód motoru a pokud možno i jaká benzínová řídící jednotka ve voze je. Pošlete mi prosím tyto údaje mailem.
22.6.2020 14:26:22
Jméno:
RE: Přestavba LPG 1.2 PureTech PSADobrý den,
Odpovídám na oba Vaše dotazy. Pro posouzení zda lze LPG přestavbu provést potřebujeme znát výrobce a model vozidla, emisní třídu, kód motoru, rok výroby, jakou benzínovou řídící jednotku vůz má a zda má filtr pevných částic GPF. Např. lze přestavět ,Opel CROSSLAND 1.2 81 KW, emisní třída E6D, kód motoru EB2ADT OPT, rok výroby 2019 >, benzínová řídící jednotka CONTINETAL VD56.1..
22.6.2020 11:33:04
Jméno:
Štěpán Předmět:
Přestavba LPG 1.2 PureTech PSADobrý den,
zaujal mě předchozí dotaz, obecně mě přestavba zmíněného typu motoru (PSA koncern, EB2DT či EB2DTS) zajímá už přibližně 1.5 roku, ale doposud mi bylo vždy sděleno (naposledy jsem zjišťoval říjen 2019), že v ČR montované systémy nemají k dispozici přestavbovou sadu (pouze ojedinělé zmíňky v zahraničních diskuzích, že systém Borel, což má být kopie jiného systému).
Zamíšlel jsem vůz teprve koupit, takže nemohu mít k dispozici požadované údaje, ale zajímal by mě jakýkoliv motor o mnou zmíněném kódu (resp. tyto motory v současně vyráběných autech Citroen Berlingo/ Peugeot Rifter/ Opel Combo/ Toyota Proace City).
Děkuji
auto PSA s podobným motorem nabízejí např. zde:
http://automobile-alsace.fr/index.php?option =com_k2&view=item&id=32:peugeot-308-ii-gt-line-1-2 l-130cv-puretech-bvm-6-gpl&Itemid=505
18.6.2020 19:53:58
Jméno:
Jiří Předmět:
Potíže s lpgDobrý den mám problém s provozem na lpg po posledni navštěvě servisu kdy mi byla vyměněna nádrž změřený emise a vyměněný svíčky mi za prvý strašně dlouho trvá než natankuji plnou nádrž a když už kompresor netlačí tak ukazatel stavu paliva ukazuje pouze 3 svitící diody místo čtyř, a za druhé auto na volnoběh má kolísavé otáčky a když chci zrychlit na vyšši rychlost tak začne auto škubat po chvíli se chytí a jede normálně před servisem bylo vše ok, děkuji za odpověď a přeji pěkný den.
19.6.2020 7:19:07
Jméno:
RE: Potíže s lpgDobrý den, je velice těžké poradit, když neuvádíte žádné údaje o tom, jaké všechny úkony byly při výměně nádrže prováděny, tedy zda se měnila i plnící přípojka, zda typ a rozměry měněné nádrže byly shodné s původní, zda se použil stávající multiventil nebo byl nahrazen jiným, zda byl také vyměněn snímač hladiny LPG atd.. Co se pomalého plnění týká bude potřeba zkontrolovat plnící přípojku. Po výměně nádrže a multiventilu je třeba zkontrolovat ukazatel hladiny zkalibrovat. V případě že se mění nádrž za jiný typ (holandská nádrž se mění za nádrž s jedním otvorem) pak opravdu nemusí fungovat ukazatel hladiny LPG nebo nemusí fungovat správně z toho důvodu, že snímač hladiny paliva není kompatibilní s daným LPG systémem.
Přidat záznam