Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <49>  <50>  <51>  <52>  <53> ||  <265>     >>   >5x>  

17.6.2020 23:21:56
Jméno: Jakl František Předmět: výměna toroidní nádrže lpg
dobrý den na podzím plánují vyměnít toroídní nádrž lpg a díagnostíku lpg, jsem z usteckého kraje jaký servís byste mí doporučíl děkují za odpověd
18.6.2020 7:12:22
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: výměna toroidní nádrže lpg
Dobrý den, vhodný servis si můžete zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/autorizovane-ser visy/.

12.6.2020 18:57:57
Jméno: Michal Předmět: Reinstalace
Dobrý den, mám namontovaný systém Lpg, ale je stále asi špatně seřízený. Max do 200 km se rozsvítí diagnostika a chyba P0172 bohatá směs. Instalační firmě neverim, protože je to stále stejná písnička. Máte nějakou závadu v elektronice. Ale na benzín ke to ok. Je možné to u Vás reinstalovat? Ale možné použít některé komponenty které jsou namontované?
15.6.2020 7:09:41
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Reinstalace
Dobrý den, ano přeinstalace je možná, zavolejte na příjem zakázek tel. 606 659 530, abychom si domluvili podrobnosti.

12.6.2020 11:48:16
Jméno: Jenda Předmět: Info
Dobrý den, rád bych se zeptal zda do Fiatu 500l 1.4 70kw je vhodné použít ochranu ventilů. Snažím se v tom zorientovat, ale bohužel mi každý tvrdí něco jiného. Moc děkuji za odpověď.
12.6.2020 13:24:05
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Info
Dobrý den, ochrana ventilů slouží jako prevence proti zaklepání ventilů. Existují různé způsoby ochrany ventilů viz informace na našich stránkách https://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ . My používáme elektronický systém dávkování aditiva Valve Protector, který dávkuje aditivum, na rozdíl od podtlakových systémů, v celém rozsahu otáček a zatížení motoru a prvotní vyšší investice se oproti přístřiku benzínu brzy vrátí.
Některé motory jsou náchylnější k zaklepání ventilů a u nich doporučujeme použít aditivaci. U motorů Fiat použití ochrany ventilů doporučujeme.

11.6.2020 23:04:43
Jméno: Miroslav Moravec Předmět: Filtr plynné fáze
Dobrý den, prosím o radu a objasnění ohledně filrů, papír-tkanina-bulpren, dlouhý/krátký.Kdy se jaký typ používá, jaké jsou výhody a nevýhody.
Děkuji
S pozdravem M.Moravec
12.6.2020 7:56:19
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Filtr plynné fáze
Dobrý den, problematika filtrů je poměrně obsáhlá a existuje veliká škála filtrů od různých výrobců. Účelem filtrů je zamezit pronikání znečišťujících látek přítomných v plynu ke vstřikovačům a tím zamezit jejich předčasnému opotřebení. Doporučený interval výměny filtru plynné fáze je 20 tis. km a kapalné fáze LPH 40 tis. km. Filtry se liší tvarem délkou, počtem a průměrem vývodů, existují filtry na jednorázové použití i filtry s výměnnou filtrační vložkou. Rozdíl mezi použitými materiály ve filtrech je ve filtrační účinnosti a v ceně. Co se filtrační účinnosti týká pak např. bulpren má pro částice 5 – 20 μ filtrační účinnost 85,5-99,5 % a skleněné vlákno má pro částice 4 – 15 μ filtrační účinnost 82,8-99,78%. Na filtrační účinnost má dále vliv také délka a tvar filtru. Kromě klasických válcových filtrů existují filtry s funkcí separace oleje, jejichž speciální konstrukce účinně chrání vstřikovače. Každý výrobce LPG systémů používá ve svých přestavbových sadách takové filtry, u kterých má ověřenu účinnou ochranu použitých vstřikovačů.

9.6.2020 21:04:13
Jméno: Standa Předmět: RE: Svítící kontrolka motoru - Golf 1.6 mpi, 75kw
Dobrý den, díky za předchozí odpověď.
Že za tím vším mohou být vstřikovače, jsem měl obavu od samého začátku. Pokud výměna lambdy, termostatu, filtru a svíček problém neodstranila, vzniká mi v takovém případě nějaký nárok u servisu na reklamaci?

Nicméně především mne zajímá jiná věc.
Náhradou za černé vstřikovače, by měla být modrá varianta Landi Renzo MED GI 25-65. Je samotná výměna složitá? K liště je výborný přístup a představuji si to pouze jako výměnu kusu za kus. Pokud bych tedy výměnu provedl sám, je třeba ještě nějak celý systém znovu nastavit? Samotné vstřikovače LR se údajně nijak štelovat nedají.

Díky!
10.6.2020 8:13:53
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: RE: Svítící kontrolka motoru - Golf 1.6 mpi, 75kw
Dobrý den, k Vašemu nároku na reklamaci se nebudu vyjadřovat, je to vztah mezi Vámi a servisem. Vím, že výměna všech vstřikovačů Landi Renzo není levnou záležitostí. Pokud se jedná o dodatečnou montáž LPG systému, pak po výměně vstřikovačů je kontrola nastavení plynové mapy diagnostickým programem nezbytná.

9.6.2020 15:56:45
Jméno: Rastislav Předmět: LPG
Dobrý deň,
pred mesiacom som kúpil VW Golf Bifuel, r.v. 2010, 130 000 km, v poslednom čase však začne hneď pípať kontrolka LPG pri prepnutí z benzínu. Ak je auto odstavené pár dní, trvá to dlhšie, cca po 3 minútach jazdy. Kde je najpravdepodobnejšie chyba? Bude potrebné zájsť na servisnú diagnostiku? Ďakujem.
10.6.2020 8:02:52
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG
Dobrý den, u vozidel s pohonem LPG dochází k přepnutí zpět do benzínu, pokud poklesne tlak plynu v systému pod požadovanou minimální hodnotu nebo není dosažena nastavená teplota přepnutí. V první řadě bych zkontroloval, zda je otevřen hlavní ventil na nádrži. Jedná s o manuálně ovládaný ventil, který se uzavírá v případě poruchy systému nebo opravy. Pokud není dostatečně otevřen, není zajištěna dostatečná dodávka LPG do reduktoru a není dosaženo požadovaného tlaku. Pokud bude tento ventil otevřen, bude dále třeba ověřit správnou funkčnost všech komponent podílejících se na dodávce LPG a zajištění tlaku (multiventil, elektroventily, vedení LPG, reduktor….) a dále zda teplota přepnutí je snímána správně. Vadný díl je třeba vyměnit.

8.6.2020 21:21:53
Jméno: Standa Předmět: Svítící kontrolka motoru - Golf 1.6 mpi, 75kw
Dobrý den, rád bych Vás poprosil o radu. Mám VW Golf, motor 1.6 mpi, 75kw, se systémem Landi Renzo, který by měl být na autě od samého začátku užívání. Asi v 178tis. mi začal citelně vynechávat jeden ze vstřikovačů a plynař jej následně měnil za jiný, použitý, který mu někde zbyl. Ostatní vstřikovače vyčistil ultrazvukem a problém zcela pominul!!

Už ale v 182tis. se mi začala bez nějakých zjevných příznaků rozsvěcovat znovu kontrolka motoru. Chybu jsem z počátku vždy smazal, ale cca za 100km, někdy i výrazně méně, se kontrolka vždy znovu rozsvítila. Dle mé "sranda VAG diagnostiky" se jednalo o chybu P0172 - System is too Rich (Bank 1). Měl jsem podezření, že se tak jedná opět o problém se vstřikovačem, který např. vynechá jen sporadicky, a proto ty relativně velké kilometrové rozestupy mezi tím, kdy se kontrolka znovu rozsvítí. Takto jsem najel asi 2000km, než mi plynař udělal diagnostiku, vyměnil Lambdu před katalyzátorem, termostat, vzduchový filtr a svíčky. Vstřikovače údajně v pořádku. Dnes jsem si tak auto vezl ze servisu domů a po najetí 40km se kontrolka motoru rozsvítila zas. Opět chyba P0172. Dokázali byste lde zkušeností říct, co by mohlo takovou chybu způsobovat? Mimochodem zapalovací soustava byla měněna cca v 176tis. km.
Díky moc za reakci!
9.6.2020 7:17:05
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Svítící kontrolka motoru - Golf 1.6 mpi, 75kw
Dobrý den, pokud u systémů Landi Renzo začnou být problémy se vstřikovači, musí se vyměnit vždy všechny najednou, a to za nové. Důvodem je, že pokud se vymění pouze jeden nebo některé vstřikovače a ostatní se vyčistí ultrazvukem, není zajištěno vlivem různého opotřebení, že všechny vstřikovače dávkují stejně a nelze roto správně seřídit palivovou směs LPG a rozsvěcuje se kontrolka emisí.

8.6.2020 13:17:26
Jméno: David Předmět: Lpg
Dobrý den mám Renault Scénic 1.6
rok 2001 LPG a nejede na plyn proste nepřepne nádrž plynu stará dva roky
8.6.2020 13:48:04
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lpg
Dobrý den, pro zjištění závady bude nutné připojení LPG systému k diagnostickému programu. Závada může být např. v teplotním čidle reduktoru, snímači tlaku a teploty plynu, v některém elektroventilu atd.. Na servis se objednejte u svého plynaře případně se můžete objednat na servis u nás na tel 606 659 530.

5.6.2020 14:14:00
Jméno: Sergej Předmět: LPG tartarini 
Dobrý den
Máme dotaz.
Kdy auto zohrete a přijde na plyn, pak to při zmačkuti spojky zhasne motor.
Při tom jsem viděl co otáčky se dolů na
400-500 a stop motor.
Děkuji za odpověď.
8.6.2020 7:26:14
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG tartarini 
Dobrý den, může se jednat o závadu jak v benzínové části vozidla, tak i v plynovém systému. Kontrolu benzínové části bych zaměřil na zapalovací soustavu. LPG je hůře zapalitelný nežli benzín, a proto zapalovací soustava musí fungovat bezvadně. Co se LPG systémů týká, pak je třeba diagnostickým programem zkontrolovat nastavení a funkčnost jednotlivých komponent systému. Na opravu se objednejte u svého plynaře případně se objednat u nás na tel. 606 659 530.

2.6.2020 19:41:07
Jméno: Zdeněk Předmět: Octavia 1,6 74kw
Dobrý den. Zvažuji přestavbu Škody Octavia I, 1998, 74 kW, kód motoru AKL. Prosím o radu, zda je veliky nesmysl uvažovat o použití centrálního smesovace nebo pouzit vstřikování? Předem děkuji za odpověď, s pozdravem Zdeněk Č.
3.6.2020 7:14:30
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Octavia 1,6 74kw
Dobrý den, centrální směšovač není určený pro motory se sekvenčním vstřikováním. Pro přestavbu motoru se sekvenčním vstřikováním je třeba použít LPG systém se sekvenčním vstřikováním plynu, který zajistí bezproblémový provoz. Přestavbu tohoto motoru si můžete prohlédnout v naší fotogalerii https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/skoda/montaz-skoda-octavia-1595-cm-1/ .

29.5.2020 20:17:16
Jméno: Václav Předmět: LPG
Měl jsem Renault Scenic 1,6 systém Tartariny.Nyni mám ten sám Renault systém neznám ale má reduktor AG od výrobce. Oproti Tartariny je těžkopádný a m,á i větší spotřebu o cca 08-1,5 l na 100Km. Je možnost
u vás předělání na Tartariny neb jiný podobný systém. Kolik by asi přestavba stála a kdy by byla možná. Díky za odpověď.Václav
1.6.2020 8:41:10
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG
Dobrý den, výměna za jiný LPG systém je samozřejmě možná. Při přemontáži se cena oproti montáži navyšuje o cenu práce za demontáž. Naopak je někdy možné některé stávající díly, pokud jsou v dobrém technickém stavu a je možné je zkombinovat s nově montovaným LPG systémem, použít a tím ušetřit. Proto by bylo dobré, kdybyste se mohl s vozidlem zastavit a po prohlídce vozidla bychom Vám sdělili, jaký systém by byl vhodný a jaká by byla cena přemontáže, případně nás kontaktujte na tel. 606 659 530.

28.5.2020 13:47:24
Jméno: Lukáš Předmět: Vyšší plnicí tlak na reduktoru
Dobrý den , před rokem a pul mi nestíhal reduktor , bylo mi řečeno , že má nejlepší za sebou , ale poštelovali ho a od té doby funguje dobře. Včera na emisich mi naměřili vyšší hodnoty na LPG (benzinové OK , auto jezdí velice dobře na oboje). Mohl by za to právě vyšší plnicí tlak reduktoru? Auto mam 10 let do této doby byli emise v normě. Reduktor se chystám tak jako tak preventivně vyměnit. Ovšem nevím jesli nebudou mit vyšší emise LPG vliv na katalyzátor , ventily atd. Děkuji BMW 528i , Stag 300+
29.5.2020 7:28:48
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Vyšší plnicí tlak na reduktoru
Dobrý den, vyšší emise LPG = nesprávné složení LPG palivové směsi. Diagnostickým programem bude třeba zkontrolovat LPG systém a plynovou mapu teprve na základě těchto zjištění lze určit co je příčinou. Zkontroloval bych také, zda všechny vstřikovače jsou zkalibrovány stejně (mají stejný zdvih). Dávku LPG je ovlivňuje tlak plynu, velikost trysky a čas otevření vstřikovače. Může být, že některý ze vstřikovačů vlivem opotřebení nedávkuje správně. Zkontroloval bych též zapalovací soustavu zejména svíčky. Směs plynu je hůře zapalitelná než směs benzínu a pokud u některého válce je slabší jiskra, dojde k nedokonalému shoření LPG směsi a vlivem toho jsou horší emise i když v benzínu je vše OK.

27.5.2020 15:16:28
Jméno: Adam Předmět: Opel Astra J 1.4 LPG vysoke emise
Dobrý den, místní úpravce LPG mi sdělil že do LPG jednotky se nedá připojit jelikož se jedná o tovární zástavbu, tedy možnost opravy pouze v autorizovaném servisu Opel. Je to pravda?

Děkuji za odpověď
28.5.2020 7:19:10
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Opel Astra J 1.4 LPG vysoke emise
Dobrý den, vozidla s LPG z výroby mají buď společnou řídící jednotku pro plyn i benzín nebo mají LPG řídící jednotky blokované a nezřídka používají i speciální LPG software. Pokud se vyskytnou problémy spočívá oprava ve výměně dílů LPG soustavy což nebývá levná záležitost.

26.5.2020 10:51:05
Jméno: Jindrich S. Předmět: Duster+lpg
Dobrý den,mám Dustera 1.6 84kw, r.v. 2018 s typem motoru H4M D7.Je tento motor vhodný na přestavbu lpg pohonu??
26.5.2020 13:25:01
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Duster+lpg
Dobrý den, tyto motory jsou používány i v jiných modelech Dacia, přestavěli jsme jich celou řadu a pokud se použije vhodný systém ochrany ventilů je provoz bezproblémový. Velká část přestavěných vozidel slouží k podnikání a mají bez problémů veliké nájezdy km. Přestavbu si můžete prohlédnout v naší fotogalerii https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/dacia/montaz-dacia-duster-1-6-1/ .

25.5.2020 23:18:32
Jméno: josef Předmět: škubání
Dobrý den, mám hyundai i30 montováno u vás ve Strakonicích. Za necelých 8 let najeto cca 170.000 km bez jediného problému, až do ted. Před pár dny se mi začalo stávat, že v nízkých otáčkách a pouze při jízdě na plyn mi auto poškubává a to zejména při přidání plynu. Jakmile se dostanu na cca 3 tis. otáček a dále, problém zmizí. . Po přepnutí na benzín není naprosto žádný problém poradite prosím děkuji
26.5.2020 13:29:55
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: škubání
Dobrý den, poškubávání může být např. způsobeno závadou v zapalovací soustavě vozidla, ale nelze vyloučit závadu na některém LPG komponentu. Pro odstranění závady bude nutné provést diagnostiku jak benzínové části vozidla, tak i LPG systému. Na servis se objednejte ke svému plynaři, případně u nás na tel. 606 659 530.

<5x<   <<     <1> || <49>  <50>  <51>  <52>  <53> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací