Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <53>  <54>  <55>  <56>  <57> ||  <265>     >>   >5x>  

13.2.2020 20:35:30
Jméno: Dalibor Rochl Předmět: Lpg
Dobrý den chci se zeptat když jedu na lpg a trochu přidám nebo zařadí větší stupeň tak mi to ve výfuku střely když jedu na benzín tak to nic nedělá čím to je prosim
14.2.2020 7:54:34
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lpg
Dobrý den, LPG má jiné fyzikálně chemické vlastnosti než benzín, mimo jiné je rozdíl v oktanovém čísle a teplotě zapálení. Příčinou střílení je, že část nespálené směsi se dostane do výfuku, kde detonačně shoří. Přesto že v benzínu je vše ok má LPG vyšší nároky na zapalovací soustavu. Doporučuji proto zkontrolovat zapalovací soustavu, v případě potřeby vyměnit svíčky, kabely…. a diagnostickým programem zkontrolovat složení LPG palivové směsi.

13.2.2020 16:37:53
Jméno: Petr Předmět: Nová Toyota RAV4
Zdravím, chtěl bych se zeptat na předělání LPG nové Toyoty rav4 r.v. 2019, 2.0, lze? Díky za info.
14.2.2020 7:20:23
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nová Toyota RAV4
Dobrý den, dle databází, které máme k dispozici by se mělo jednat o MPi motor 2,0, 129 kW s kódem M20A-FKS a přestavba je možná.

9.2.2020 20:33:04
Jméno: Roman Předmět: Tovární zástavba LPG Škoda Octavia 1,6
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli seřízení tovární zástavby LPG u vozidla Škoda Octavia 1,6 je možné pouze přes originál diagnostiku Škoda nebo je možné i použití jiné diagnostiky ? . Děkuji.
10.2.2020 7:37:14
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Tovární zástavba LPG Škoda Octavia 1,6
Dobrý den, u starších verzí Octavia II byla pro LPG samostatná řídící jednotka. Pro tuto řídící jednotku existuje diagnostický program, který mají k dispozici jen značkové servisy. Nevím tedy zda a v jaké míře lze provádět seřízení. Novější pak již mají pro LPG integrovanou řídící jednotku spolu s benzínem. Nicméně pokud se vyskytnou problémy umíme je vyřešit.

7.2.2020 19:06:53
Jméno: Pavel Předmět: Zvýšené CO
Tak problém je vyřešený, děkuji za tip s tím unaveným reduktorem. Po výměně a seřízení
vše funguje jak má. Pavel

7.2.2020 11:45:52
Jméno: Luboš Předmět: Problém po měsíci stání
Dobrý den
Měsíc jsem nepoužíval auto a při první jízdě mi po zahřátí a přepnutí na LPG zapípalo z přepínače a auto se přeplo na benzin.
Po ohledání jsem zjistil že mi v motoru nejspíš kuna (nebo tučňák?) okousala izolaci na kabelu k váze vzduchu,jen okousala,kabel není přerušen.
Pípání je 3x krátce a jednou dlouze a to se asi 3x opakuje. Pak jen rychle bliká kontrolka a auto jede na benzin.
Lze z takového pípání diagnostikovat o co se cca jedná?
System STAG
Díky za odpověď
7.2.2020 12:22:41
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Problém po měsíci stání
Dobrý den, zvukovým signálem plynová řídící jednotka upozorňuje na závadu. Aby plynová řídící jednotka přepnula na LPG musí mít k dispozici všechny potřebné signály. Pokud z nějakého důvodu tyto signály nedostane nebo hodnoty signálů neodpovídají požadovaným hodnotám, přepne plynová řídící jednotka zpět do benzínu a závadu zapíše do paměti závad. Tu lze vyčíst diagnostickým programem. Typoval bych, že závada bude spočívat v nízkém tlaku plynu. Bude tedy potřeba zkontrolovat průchodnost plynového potrubí a funkčnost komponent a čidel podílejících se na dodávce plynu. Kuna mohla dále překousat kabel od MAP sensoru či podtlakovou hadičku, může jít o závadu v některém elektroventilu …..

7.2.2020 6:55:49
Jméno: Tomáš Předmět: Jaký reduktor
Dobrý den. Mám Elpigaz Vega-i reduktor a potřebuji nový. Jakou náhradu mi za něj doporučíte aby samozřejmě vše pasovalo. Přívod 6 mm CU trubka připojení na cívku s el.ventilem a teploměr. Děkuji.
7.2.2020 7:50:52
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Jaký reduktor
Dobrý den, pošlete mi prosím foto reduktoru zejména foto teplotního čidla a jeho umístění na adresu prochazka@autogascentrum.cz.

6.2.2020 16:03:00
Jméno: Miroslav Předmět: Blikající mezi červenou a modrou
Dobrý den, u lpg nám vyměnili novou nádrž na 10let , během jízdy domů u jednotky najednou zhasl světla (diody), říkal ať vyměním pojistky, takže jsem ho vyměnil pojistku, už to svítí, ale za pár km blikající diody mezi červenou a modrou, co s tím?? U lpg nám tvrdil že do elektroniky nepletli, jen vyměnil nadrž :-(
7.2.2020 7:40:10
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Blikající mezi červenou a modrou
Dobrý den, takto na dálku neumím říc co je špatně. Pokud se u nás objednáte na servis závadu odstraníme.

6.2.2020 15:47:04
Jméno: Adam Předmět: Chudá směs - zarušené plynné vstřiky
Dobrý den pane Procházka,
děkuji za odpověď. Nastvení/kontrola LPG systému proběhla vícekrát - vše bylo vždy v pořádku (tlak plynu dobrý, mapa plynu dobrá, velikost trysek ok, těsnost ok,....). Z tohoto pohledu je vše v pořádku, až poté bylo zjištěno ono zarušení, díky kterému se nesprávně otevřou plynné vstřiky a je malá dávka. Proto se ptám, zda se již někdo z Vás s tímto problémem potkal. Zjistil jsem mírné rušení již přímo na akumulátoru vozidla, ze kterého je plynná jednotka napájena. Může být toto problém? Na benzínu je vše ok.
Děkuji Adam
7.2.2020 7:38:17
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Chudá směs - zarušené plynné vstřiky
Dobrý den, jak jsem Vám odpověděl v předešlém Vašem dotazu s rušením plynových vstřikovačů jsme se nesetkali. Pokud chcete závadu odstranit bude nutné provést diagnostiku včetně dalších doplňkových měření. Na servis se mžete objednat u nás na tel. 606 659 530.

6.2.2020 12:09:34
Jméno: Sip Předmět: Lada Vesta 1.6 MPI
Zdravím. Mám dotaz ohledně motoru 1.6 MPI (kod motoru 21129) v Ladě Vesta. Měl by to snad být stejný motor jako je v Kalině. Údajně má hydraulické vymezování vůlí ventilů. Četl jsem názor, že je k přestavbě vhodný, jelikož je jednoduchý, mpi a celkem odolný. Jde mi o to, který motor je vhodnější k přestavbě (z hlediska možného poškození ventil. sedel, apod.), jestli ve Vestě nebo v Dacii 1.6 Sce nebo Dacii 0.9 Tce. Děkuji
6.2.2020 13:05:44
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lada Vesta 1.6 MPI
Dobrý den, každý z Vámi vyjmenovaných MPi motorů lze při dodržení určitých specifik přestavět na LPG. Všeobecně je známo, že k poškození ventilů může dojít i u motorů provozovaných jen na benzín. Při správné volbě přestavbových komponent je riziko poškození ventilů minimalizováno.

5.2.2020 22:02:11
Jméno: Adam Předmět: Chudá směs - zarušené plynné vstřiky
Dobrý den,
měl bych na Vás dotaz, zda jste se již s takovou anomálií setkali... Mám Octavia 2.0 mpi, elpigaz. Auto mi obcas na volnobeh a pri klidne jizde pocukava + sviti check engine-chuda smes. Po delsim patrani jsem prisel na to, proc je smes chuda. Mám zarušené plynové vstřiky od zapalování (v důsledku zarušené špatně otvírají a dávka je malá). Částečně pomohlo odstínění kabeláže, ale všechny další pokusy, včetně vedení kabeláže co nejdále od zapalování nepomáhají. Nejzajímavější je, že benzinové vstřiky zarušené nejsou. Nemůže se rušení do plynné jednotky dostávat přes napájení? Neřešil někdo podobný problém? Předem děkuji za rady. Adam
6.2.2020 10:34:02
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Chudá směs - zarušené plynné vstřiky
Dobrý den, pokud je LPG systém namontován správně k rušení signálu plynových vstřikovačů nedochází. Pro určení závady, co způsobuje chudou směs bude nutné připojit LPG systém k diagnostickému programu, který umožní zkontrolovat nastavení LPG systému a funkčnost jeho jednotlivých komponent. Příčin, proč je směs chudá může být celá řada špatný tlak plynu, špatné nastavená plynová mapa, špatná velikost trysek…… Pro odstranění závady navštivte svého plynaře nebo se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530.

2.2.2020 12:59:16
Jméno: Radek Předmět: Doporučit firmu na LPG
Dobry den mam Opel Insignia 2,8i chtel bych ji předelat na LPG doporucite mi nejakou dobrou firmu v Moravskoslezkem kraji jsem z Koprivnice. Dekuji
3.2.2020 8:21:04
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Doporučit firmu na LPG
Dobrý den, firmu jsem Vám poslal mailem.

31.1.2020 21:48:23
Jméno: Pavel Předmět: Zvysene CO
Dobry den, bylo by dobre dat vysledky emisi jak na benzin, tak LPG. Pokud se jedna o klasiku, coz Bingo M/S je, je to otazka serizeni ci analyzy zavady, zda li Bingo dostava potrebne informace a zda li je dobre naladene by mel kazdy LPG servis poznat pokud dela pod AGC. Muze byt i divocejsi/unaveny reduktor, da se nastavit vetsi tolerancni rozsah STEP motorku, ale neni to nejlepsi reseni.

30.1.2020 15:47:03
To vše provedli v servise jak píšete, přesto je CO zvýšené, tak jestli jste se už nesetkali s takovou závadou který komponent je vadný. Pavel
31.1.2020 7:30:44
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Zvýšené CO
Dobrý den, s největší pravděpodobností nebylo nastavení LPG systému provedeno správně. Bez toho aniž bych Vaše vozidlo viděl neumím dát jinou radu než aby jste změnil servis, případně se můžete objednat na servis u nás na tel. 606 659 530.

30.1.2020 8:45:21
Jsem se špatně vyjádřil, - po tom resetu-, právě že, vše bylo zkontrolované, nový filtr kapalné fáze, nádrž čistá, po resetu provedli veškerá úkony a nastavení, přesto v otáčkách je pořád zvýšené CO , tak jestli ze zkušenosti nevíte která součástka by to mohla způsobovat, jestli krokovy motorek nebo řidiči jednotka, či samotný reduktor. Mám tam osazené reduktor lovtec electronic, ovládání Bingo - M monovstřik, ještě jestli pomůže tak při přepnutí na plyn dojde jakoby motor vypnul a pak znovu naskočil, což nedělalo, v opačném případě je přechod na benzín plynulý, dík za odpověď Pavel
30.1.2020 10:13:25
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Zvýšené CO
Dobrý den, u jednobodového vstřikování s krokovým motorkem se provádí seřízení buďto dle lambda sondy nebo dle analyzátoru výfukových plynů.

29.1.2020 18:43:57
Jméno: Radek Předmět: Lpg
Dobrej den kontrolní otázka za jakou cenu mi přidělají Insignii 2,8 na plyn díky
30.1.2020 7:43:35
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lpg
Dobrý den, tyto Insignie se dělaly ve dvou výkonových variantách, a to ve variantě 191 kW a 239 kW. Přestavby obou variant si můžete prohlédnout na našich stránkách https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/opel/ . Přestavba těchto motorů má svá specifika. Cenu přestavby jsem Vám poslal mailem.

<5x<   <<     <1> || <53>  <54>  <55>  <56>  <57> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací