Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <56>  <57>  <58>  <59>  <60> ||  <265>     >>   >5x>  

13.12.2019 22:18:39
Jméno: Petr Peter Předmět: LPG bere moc benzinu
Prosim Vas jeste dodatek vezme mi to tak 20l benzinu na mesic...najezdim 1500km mesicne do prace z prace kazdy den...Mam na palubovce takovou kosticku diody ukazuji zbytek plynu v nadrzi lpg a uprostred je bile tlacitko bud prepnu jenom benzin nebo plyn ale automat. lze nejakym pridrzenim toho tlacitka aktivovat ze to startuje hned na LPG za studena?
16.12.2019 14:33:51
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG bere moc benzinu
Dobrý den, Odpovím na oba Vaše dotazy najednou. Benzínová pumpa se po přepnutí na LPG neodpojuje, proto je doporučeno mít v nádrži vždy více jak rezervu z důvodu chlazení čerpadla. Podmínkou pro přepnutí je splnění nastavených hodnot teploty reduktoru a tlaku plynu. Na rychlost zahřátí reduktoru má vliv jednak umístění jeho napojení do chladícího okruhu a jednak stav chladící soustavy (její průchodnost). Pokud by benzínové vstřikovače propouštěly nebyla by palivová směs optimální a poznal byste to na chodu motoru a svítila by kontrolka emisí. Každý LPG systém má postup pro nouzový start na plyn pro případ, že by např. došel benzín nebo nefungovalo benzínové čerpadlo. Počet nouzových startů je omezen z toho důvodu, že systém je schopen správně dávkovat LPG v plynné fázi. Pokud se kapalné LPG v reduktoru odpaří nedostatečně, pak dávka paliva není optimální což může vést při častém používání nouzového startu k poškození motoru.

13.12.2019 22:09:21
Jméno: Petr Peter Předmět: LPG bere moc benzinu
Dobry den mam 3 roky namontovany LPG na 1.4 16v fabia 2001. Mam pocit ze mi to bere celkem dost benzinu...ikdyz mam ted v zime predehrev na 230v takze kazde rano motor teply a hned prepina na plyn..odpoledne jak jedu z prace tak 3-4km nez se prepne na plyn. Prepina pri 30C..Ale benzin jako by se mi ztracel z nadrze..Je mozne ze to nejak propousti benzin ty vstriky? Nema byt pri chodu na plyn vypnuta benzinova pumpa..Je tam monotvany ten primy LPG vstrik...s ridici jednotkou je to polske asi...Ale ten pan co mi to montoval rika benzin tam jit nemuze s lpg to by nejelo...Cim to muze byt?

13.12.2019 11:17:33
Jméno: Vladimir Lang Předmět: Original zastavba CNG
Dobry den měl bych dotaz na přestavbu vozidla. Jedna se o vozidlo vw transporter T5 rv.2009 2.0 85kW CNG asi tovarni zastavba, je mozne tuhle tovarni zastavbu vyndat, odpojit, nahradit kompletne novym LPG? Děkuji Lang
13.12.2019 12:15:00
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Original zastavba CNG
Dobrý den, v zásadě je přestavba možná. Pro posouzení možné změny pohonu z CNG na LPG bychom potřebovali vozidlo vidět. Případný termín prohlídky vozidla dohodněte telefonikcy na č. 606 659 530.

12.12.2019 20:07:56
Jméno: Jirka Předmět: Tlak na palivové liště
Dobrý den,
vozidlo Nissan JUKE (rok 2015), typ motoru HRA2 (1.2 benzín) s namontovanou LPG - Landi Renzo.

Ihned po montáži vyhazuje vozidlo chybu motoru - tlak na palivové liště. Pokud je venku 20°C chyba nevyskakuje, pokud venkovní teplota klesá chyba naskakuje pravidelně. Při jízdě na benzín se chyba nevyskytuje.

Nissan nepodporuje přestavby, přesto se ptám, zda by šlo výše uvedenou chybu odstranit nastavením plynové mapy u Vás.
Děkuji za info
13.12.2019 8:16:02
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Tlak na palivové liště
Dobrý den, odpověď jsem Vám poslal mailem.

11.12.2019 18:30:08
Jméno: Petr Klapal Předmět: Přimazávani Landi Renzo, Škoda Citigo
Dobrý den, mám dotaz....uvažuji o LPG od firmy Landi Renzo do Citigo rok vyroby 2014, 55 kw...je u tohoto motoru zapotřebí montovat přimazávaní? bylo mi totiž doporučeno, ale zase jsem četl , že tenhle motor to nepotřebuje... dále mě zajímá, jestli firma Landi Renzo vyrábí na Citigo vice modelu svých systémů nebo prostě jen jeden tam jde dát? Ať si můžu při objednání popřípadě vybrat ten nejvhodnější do tohoto vozu. Děkuji moc za odpověď
12.12.2019 8:02:36
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přimazávani Landi Renzo, Škoda Citigo
Dobrý den, u těchto motorů není nutná ochrana ventilů. Pro výběr LPG systému není důležité, do jakého modelu konkrétní značky se montuje, ale je důležitý počet válců motoru a jeho výkon. Pro tříválcový motor v Citigu lze použít jakýkoliv LPG systém i od jiných výrobců s řídící jednotkou, která je určena pro 2, 3, 4 válcové motory. Pokud trváte na systému Landi Renzo, pak je to systém EVO 4 CYL nebo EVO 4 CYL OBD. Pro dlouhodobý spolehlivý provoz je důležitější než samotný LPG systém to, jak je namontován a jak precizně je nastavena plynová mapa, proto bych větší pozornost věnoval výběru firmy, která přestavbu provede.

10.12.2019 10:20:45
Jméno: Michal H. Předmět: Výměna reduktoru GAZ
Dobrý den,jedná se o čistě podtlakový systém,nyní tam je 21 let starý reduktor BRC AT90P,je to vůz používaný pouze pro technické účely,stahování dřeva atd.
10.12.2019 12:49:02
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Výměna reduktoru GAZ
Dobrý den, tento reduktor Vám můžeme dodat. V případě zájmu Vám bližší informace poskytneme na tel. 606728358.

10.12.2019 6:47:06
Jméno: Michal H. Předmět: Výměna reduktoru GAZ
Dobrý den,chtěl bych se zeptat,mám mnoho let GAZ 69 s motorem Volha 21,provozovaný doposud na LPG podtlakový system BRC,reduktor je již v hrozném stavu a chtěl bych ho nahradit novým,ale nevím jaký z levnějších modelů by byl vhodný. Koukal jsem na Lovtec nebo Tomasetto,nebo mi doporučíte nějaký jiný? Motor 2,5 l,60kW. Moc děkuji,s pozdravem Hušek M.
10.12.2019 8:20:45
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Výměna reduktoru GAZ
Dobrý den, neuvádíte, zda se jedná o podtlakový systém nebo elektronický podtlakový systém. Pro elektronický podtlakový systém by byl vhodný reduktor Tomasetto AT07 a s ohledem na objem motoru bych doporučoval verzi do 105 kW. Po výměně reduktoru pak musí následovat kontrola těsnosti a nastavení LPG systému. Výměnu bych svěřil odbornému servisu.

7.12.2019 19:44:30
Jméno: Karel Dolejs Předmět: Únik vody z nadrzky
Dobrý den, nejaky čas se mi ztrácí voda z nádržky už po 50km. Ale v oleji to vidět není. Mám hledat závadu nejdříve v termostatu či jinde. Děkuji za radu.
9.12.2019 7:29:14
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Únik vody z nadrzky
Dobrý den, únik chladící kapaliny může být způsoben netěsností některého spoje chladící soustavy či zpuchřelou nebo prasklou některou hadicí. Doporučuji zkontrolovat těsnost celého chladícího systému.

7.12.2019 7:15:07
Jméno: Jirka Předmět: Opl Mokka velikost nádrže
Dobrý den, jaká největší nádrž se dá namontovat místo rezervy tak, aby byla rovná podlaha v kufru? A jaký systém pro Mokku doporučujete z pohledu dlouhé životnosti a stability? Nehledám nejnižší cenu ale bezproblémový provoz pro spoustu km. Děkuji.
9.12.2019 7:12:51
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Opl Mokka velikost nádrže
Dobrý den, o tom, jak velkou nádrž lze do vozidla dát rozhodují rozměry prostoru pro její umístění. V případě nádrže namísto rezervního kola je to průměr proslisu a jeho hloubka. U vozidel Opel Mokka jsme používali nádrž 59 l (630x250 mm). Objem nádrže se může v závislosti na jejím výrobci lišit.

7.12.2019 0:30:58
Jméno: František Předmět: Tankování
Dobrý den, v červnu jsem koupil Mazdu CX9; 3.7l awd r.v. 2010 s úpravou na lpg, nikdy předtím jsem auto s LPG neměl. V průměru jsem tankoval 55l plynu a plná nádrž benzínu (70l) mi vydržela i tři měsíce. Asi před měsícem jsem musel koupit novou autobaterii a od té doby mi auto hlásí špatně stav LPG v nádrži a benzín mi mizí z nádrže podstatně rychleji. Když mi dojde LPG tak se auto na benzín automaticky nepřepne a motor chcípne což nebylo v hustém provozu a rychlosti 130 na D5 úplně příjemné a při tankování jsem tam dostal pouze 30 l LPG. Netušíe kde by mohl být problém? Děkuji za odpověď
9.12.2019 7:24:26
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Tankování
Dobrý den, zřejmě při výměně baterie nebylo vše správně zapojeno nebo došlo ke zkratu což mohlo mít vliv na nastavení LPG řídící jednotky. Bude tedy třeba provést kontrolu správnosti zapojení a diagnostickým programem zkontrolovat nastavení LPG systému, zkontrolovat správnou funkčnost všech LPG komponent a plynovou mapu.

6.12.2019 11:02:57
Jméno: Milan Předmět: studené starty
Dobrý den, mám Opel Meriva B 1.4 a zlobí mě ranní startování. Nastartuje auto bez chyby ale když přidám plyn tak otáčky jdou nahoru bez problému ale když uberu a nechám na volnoběh motor se jak by hádá, ale neschlípne. Hůř se rozjíždí, musím moc dávat otáčky. když ale auto automaticky přepne na plyn auto jede pěkně. Vyměnil jsem svíčky Brisk a vzduchový filtr. Vyčistil jsem škrticí klapu ale nic.Možná bych měl koupit svíčky předepsané výrobcem. Předem děkují za radu.
6.12.2019 12:47:15
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: studené starty
Dobrý den, příčinou může být nesprávně nastavená plynová mapa. Pro určení a odstranění závady je však potřeba provést diagnostiku jak benzínové části vozidla, tak i plynového systému.

6.12.2019 7:48:08
Jméno: Turek Předmět: LPG 2009 BMW X6 35i 225kW
Dobrý den,
mám zájem o montáž LPG do 2009 BMW X6 35i 225kW.
Prosím o zaslání případné cenové nabídky.
Předem děkuji za info.
6.12.2019 8:15:33
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG 2009 BMW X6 35i 225kW
Dobrý den, Vaše vozidlo má motor s přímým vstřikováním benzínu. Bohužel v současné době nemáme vhodný kit pro jeho přestavbu na LPG.

2.12.2019 14:52:49
Jméno: Jana Předmět: Zápach LPG v kabině
Dobrý den, mám ve voze LPG systém Tartarini a občas když vozidlo zastavím třeba na křižovatce, nebo někde prudce zabrzdím, tak jde v kabině silně cítit plyn.
Vozidlo bylo na revizi, dělali se tlakové zkoušky, hledal se únik pomocí detektoru a vše bez závad. Dnes jsem byla v dalším servise kde se zabývají LPG a ani tam nic nenašli. Plyn jde cítit opravdu jen někdy, tak že ten únik není stálý. Podotýkám, že výfuk není nikde prasklý a opravdu jde o zápach plynu LPG. Dokážete mi poradit, případně na koho se obrátit?
2.12.2019 15:10:35
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Zápach LPG v kabině
Dobrý den, obecně platí, že závadu lze diagnostikovat v momentu, kdy se projeví. Pokud se při kontrole neobjevila, nelze závadu zjistit. Pro její odstranění bude třeba, aby se závada při diagnostice projevila, a to si zřejmě vyžádá, ponechat vozidlo v servisu nějaký čas. Na servis se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530.

27.11.2019 22:05:25
Jméno: Michal Předmět: Vybíjení baterie LPG
Mám na voze LPG a pokud nevypnu ručně přepínač z LPG na benzín, tak se vybíjí baterie. Ukazatel LPG po vypnutí klíčku zhasne. Má jednotka LPG ještě jiné připojení k napájení?
29.11.2019 7:04:33
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Vybíjení baterie LPG
Dobrý den, LPG systém má jen jedno napájení. Pokud je vše správně zapojeno, pak k vybíjení baterie nedochází.

27.11.2019 14:32:34
Jméno: Martin šimoník Předmět: Santa fe
Dobry den.chtěl bych se zeptat jestli vhodny na přestavbu lpg ,motor v hyundai santa fe 2.4 gdi? Děkuji Martin
29.11.2019 7:02:40
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Santa fe
Dobrý den, pokud se jedná o motor 2,4 GDI, 141 kW, kód motoru G4KJ a bez filtru pevných částic pak přestavba tohoto motoru s přímým vstřikováním benzínu je možná.

<5x<   <<     <1> || <56>  <57>  <58>  <59>  <60> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací