Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <60>  <61>  <62>  <63>  <64> ||  <265>     >>   >5x>  

9.10.2019 22:54:07
Jméno: petr Musiolek Předmět: LPG a přímé vstřikování
Dobrý den.

Uvažuji o instalaci LPG do Oplu Astra, r.v.2016 s motorem 1.6t(200k). Je to možné a nemůžou být nějaké problémy jelikož je to přímé vstrikovani relativně výkonného motoru?
Dekuji za odpoved.
10.10.2019 8:12:09
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG a přímé vstřikování
Dobrý den, u motorů s přímým vstřikováním benzínu musí být LPG sada včetně software přizpůsobena výrobcem LPG systému pro konkrétní kód motoru. V současné době nemá žádný z výrobců, které zastupujeme na našem trhu, vhodnou sadu pro přestavbu Vašeho motoru B 16 SHT.

9.10.2019 9:35:13
Jméno: David Předmět: Re. El. Přimazávání
Na 33litru plynu ujedu 400km takže cca 8,5L spotřeba?
9.10.2019 10:12:58
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Re. El. Přimazávání
Při spotřebě LPG 8,5 l/100 km by mělo být spotřebováno po 5 tis. km cca 420 ml aditiva.

9.10.2019 6:57:06
Jméno: David Předmět: El. Přimazávání
Dobrý den, mám teď zhruba 5 tisíc km ujeto na plyn od přestavby, a úbytek v nádobě na přimazávání je tak 50ml a nádobka je na 600ml jezdím převážně dálnice na tempomat 110km/h občas auto dám kotel ale minimálně... Zajímá mě jestli je úbytek v pořádku nebo to mám řešit. Předem děkuji za odpověď.
9.10.2019 9:16:58
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: El. Přimazávání
Dobrý den, u elektronických dávkovacích systémů by spotřeba aditiva měla být cca 1 promile vůči spotřebovanému LPG u podtlakových systémů to může být o něco více, protože aditivum je dávkováno i při jízdě na benzín před přepnutím na LPG. Neuvádíte, jakou spotřebu má Vaše vozidlo. Pokud by spotřeba byla 10 l LPG /100 km, pak po 5 tis. km by mělo být spotřebováno cca 500 ml aditiva.

8.10.2019 13:03:46
Jméno: Jaromír Sova Předmět: Prosba o radu
Po přepnutí z benzínu na lpg, začne motor po chvilce vařit.Kde může být chyba?
8.10.2019 13:50:56
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Prosba o radu
Dobrý den, neuvádíte, zda se závada neobjevuje i za jízdy na benzín při vypnutém LPG. Pokud při jízdě na benzín je vše v pořádku a závada se objevuje jen po přepnutí na LPG a po otevření víčka expanzní nádobky chladícího systému je cítit plyn pak bude vadný reduktor, kdy poškozená membrána propouští plyn do chladícího okruhu. Doporučuji proto reduktor zkontrolovat a případně provést jeho výměnu nebo repasi.

8.10.2019 9:05:26
Jméno: Standa Předmět: re: Nefunkční přepínání z benzínu na LPG (Landi Renzo Omega)
Dobrý den, díky za reakci.

ad 1) bohužel to budou asi vstřikovače, jelikož svíčky, zapalovací cívka a kabeláž byly měněny nedávno :(
Dokážete odhadnout, kolik taková výměna vstřikovačů vychází cenově? Případně dají se vstřikovače Landi Renzo nějak repasovat, vyčistit?

2) problém by mohl být teoreticky v netěsnosti, jelikož jsem na dnes po otevření kapoty plyn cítil a to bylo přitom auto v provozu pouze na benzín. V elektromagnetickém ventilu jsem preventivně měnil těsnící O-kroužek, jinak vše zůstalo při starém. Máte nějaký tip, kudy by mohl plyn eventuelně ucházet?

Díky
8.10.2019 9:53:44
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: re: Nefunkční přepínání z benzínu na LPG (Landi Renzo Omega)
Dobrý den, vstřikovače Landi Renzo nelze repasovat. Cenu Vám posílám mailem. Pokud se nejedná o tovární přestavbu doporučuji po výměně vstřikovačů zkontrolovat plynovou mapu, případně provést potřebné úpravy. Netěsnost plynového systému lze zjistit detektorem úniku plynů nebo mýdlovou vodou. Po každém zásahu do plynového systému je třeba přezkoušet jeho těsnost. Únik bych začal hledat nejprve v místech, kde jste zasahoval do plynového systému při výměně filtrů. Z důvodu bezpečnosti je třeba každoročně nechat přezkoušet těsnost celého LPG systému. Provedení zkoušky těsnosti zaznamená oprávněná osoba v příslušné dokumentaci.

7.10.2019 19:37:09
Jméno: Standa Předmět: Nefunkční přepínání z benzínu na LPG (Landi Renzo Omega)
Dobrý den,
prosím o radu.
Mám VW GOLF 1.6 MPI (75kw), r.v. 2007 se systémem Landi Renzo Omega (typ reduktoru Landi Renzo IG1), který byl na automobil instalován ve stejném roce.

Vůz jsem kupoval před rokem s najetými 162000km. Nyní má 177000km a při provozu na LPG začalo docházet k tomu, že se v průběhu jízdy na pár sekund rozbliká kontrolka motoru, poté tato kontrolka zhasne, ale v zápětí se rozsvítí kontrolka ESP. V momentě, kdy kontrolka motoru bliká je cítit, že motor jde nepravidelně, což se mi jevilo jako možný problém se vstřikovači.

Jako první jsem se tak rozhodl pro preventivní výměnu filtrů kapalné + plynné fáze. Především filtr kapalné fáze v elektromagnetickém ventilu byl hodně zanesený.

Po této výměně filtrů mi ale vůbec nejde systém přepnout na LPG. Resp. systém začne okamžitě signalizovat prázdnou nádrž, pískat a přepíná zpátky na benzín, i přes to, že plynu je v nádrži dostatek a ventil na nádrži je také otevřen.

Mohli byste mi poradit:
1) Co by to mohlo způsobovat výše popsaný problém s nepravidelným chodem motoru (pouze na LPG).
2) Co by mohlo způsobit, že systém nejde přepnout na LPG? Filtry jsem objednal stejné, pouze u filtru plynné fáze jsem místo původní papírové vložky zvolil filtr s polyesterovou vložkou.

Díky za reakci
Standa
8.10.2019 7:37:37
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nefunkční přepínání z benzínu na LPG (Landi Renzo Omega)
Dobrý den, ad 1) nepravidelný chod motoru může být způsobován opotřebovanými plynovými vstřikovači (v případě výměny doporučuji vyměnit všechny vstřikovače najednou) nebo závadou v zapalovací soustavě – plyn má vyšší teplotu zapálení než benzín a vyžaduje bezvadnou funkci zapalovací soustavy. Doporučuji tedy zkontrolovat i správnou funkčnost komponent zapalovací soustavy.
Ad 2) Nejrychlejším způsobem, jak zjistit závadu je připojení k diagnostickému programu, kde je možné vyčíst mimo jiné i tlak plynu a přezkoušet správnou funkci jednotlivých komponent LPG soustavy. Pokud plynová řídící jednotka nemá signál o dostatečném tlaku v plynové soustavě nepřepne na plyn. Příčina může být např. v netěsnosti po výměně filtrů (byl by cítit zápach plynu) nebo může být závada v elektroventilu – např. zanesené jadérko, závada v elektroinstalaci…

7.10.2019 8:19:01
Jméno: Martin Předmět: Auto na LPG
Dobry den, prosim o radu jake auto vybrat s motorem o vykonu cca 100kW ve voze karoserie typu Combi? Mam velice dobre zkusenosti s Renaultem 1,6 K4M, ale hledam neco novejsiho a vykonnejsiho. Nejlepe bez turba, primeho vstrikovani a s hydrostely. Vuz hledam priblizne 5 let stary, dekuju.
7.10.2019 9:20:55
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Auto na LPG
Dobrý den, je velice těžké odpovědět na Váš dotaz. Obecně řečeno MPI motory (s vstřikováním benzínu před sací ventily) lze přestavět bez problémů. Pokud byste volil motor s přímým vstřikováním paliva (benzín se vstřikuje rovnou do spalovacího prostoru válce motoru) lze přestavět jen některé motory. V případě že nám pošlete údaje o vozidle, jeho rok výroby, objem motoru, kód motoru a pokud možno i typ benzínové řídící jednotky, rádi Vám sdělíme, zda přestavba je možná. Inspiraci můžete nalézt v naší fotogalerii.

6.10.2019 12:34:42
Jméno: Michal Předmět: Octavia III 1.4 TSI 103kW CHPA
Dobrý den,
Chtěl bych svoji Octavii III 1.4 TSI 103kW přestavit na LPG, ale všude, kde jsem se ptal mi řikali, že motor CHPA je problémový a zaručeně přestavit nelze. Jedinou alternativou je prý systém Direct Liquid Max od firmy Prins, který vstřikuje kapalné LPG benzínovými vstřiky a tudíž nepotřebuje přivstřik benzinu, ale ten je pro mě příliš drahý (přes 60 000,- Kč).

Jsem laik a rozumím jen základům funkce palivových systému na LPG.
U konvenčních systémů je prý tento problém: "Při aktivaci cívky pro změnu časování dochází k cuknutí motoru při jízdě na LPG."

Chtěl bych vědět jestli s přestavbou tohoto typu motoru má někdo zkušenosti a případně jaký systém bych měl zvolit pro spolehlivý a hladký chod motoru (bez cukání).

Předem děkuji za odpovědi.
7.10.2019 9:00:22
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Octavia III 1.4 TSI 103kW CHPA
Dobrý den, přestavbu Octavie s motorem 1,4 TSI, 103 kW, kód motoru CHPA si můžete prohlédnout na našich stránkách https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/skoda/montaz-skoda-octavia-1-4-tsi/ . Cenu přestavby jsem Vám poslal mailem.

6.10.2019 12:17:09
Jméno: Patrik Předmět: Lovato závada
Dobrý den, mám problém s LPG lovato na Kia Ceed 2013. Cca 30 - 60 sekund po sepnutí na plyn přepne zpět na benzín. Na přepínačí neblikají diody jako když dojde plyn, ale blikají pouze spodní a zvukove pípání je delší než v případě že dojde plyn. Vypadá to jako stejný problém co má pan Ivan v diskuzi níže. Závada se většinou neprojeví pokud LPG zapnu ručně až cca po 20 km jízdy. Nevíte v čem by mohl být problém? Děkuji za odpověď. Pokud se nezapne LPG, lze opět zapnout až po chcípnutí a opětovném nastartováním motoru.
7.10.2019 8:36:42
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lovato závada
Dobrý den, pokud oranžová stavová LED svítí a zelená stavová LED bliká se současným pípáním bzučáku pak může jít o závadu čidla teploty a tlaku plynu nebo čidla teploty reduktoru. Pro zjištění závady bude nutné připojit systém k diagnostickému programu a dle výsledku diagnostiky pak provést opravu. Na opravu se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530.

6.10.2019 12:07:54
Jméno: Ivan Předmět: Porucha lpg
Zdravim , mam taky problem, samovolne mi vypina lpg a neda sa zapnut az po restarte motora. Pri poruche svietia iba spodne diody, oranzova svieti a zelena blika a pípa ale dlhšie ako keď dojde plyn(červena). Mám elpigaz a vsetko je tam asi pol roka vymenene vratane reduktora a strekov.
7.10.2019 8:24:25
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Porucha lpg
Dobrý den, řídící jednotka LPG přepne na plyn, pokud jsou splněny nastavené podmínky teploty reduktoru a tlaku plynu. V případě, že klesnou pod nastavenou hodnotu jednotka přepíná zpět na benzín. Závada může být v elektroinstalaci nebo některém komponentu LPG soustavy (teplotní čidlo, čidlo teploty a tlaku plynu, některý elektroventil….). Pro zjištění závady bude třeba připojení k diagnostickému programu.

2.10.2019 12:12:33
Jméno: Petr Předmět: Volnoběh
Dobry den. Mam octavia 1.6, 75kw, rok 2002, lpg lovato, resim problem s prechodem na volnoběh, obcas se mi stava pri jizde ze mi auto (zdechne) obvykle pri prechodu na volnobeh (treba pri prerazovani,pred krizovatkou atd) dejme tomu ze na 100km se mi to stane 10x uz jsem vymenil svicky na bosch myslim super + co jsou pro Lpg, vycistil klapu, zatim se omezilo jen obcasne zdechnuti pri prepnuti po startu prechod benzin plyn (bez ohledu na teplotu). Obcas to i citim na vykonu nebot kdyz ma motor tendenci zdechnout tak otacky dejme tomu klesnu prudce z 2500 az pod volnobeh napr 300 pak ,1000 pak 700, a bud se to ustali a motor nevypne nebo to skratka zdechne.. Tento jev "obcasne kolisani a prudky pad k volnobehu" jsem drive znal z benzinu na jinem aute kde byla vadna skrtici klapa ale vse v benzinu. Zato ma octavka jede v benzinu doslova prikladně, zato. Lpg zlobi jen pri prechodu na lpg, vsiml jsem si jeste jednoho jevu, mam treba natankovano plyn dam priklad do 3 zelenych a kdyz mi auto zdechne a jsem nucen ho startnout, automat startne na benzin a po 20s to prepne tak vidim ze po zdechnuti ukazuje obsah nadrze v cervenem tj skoro malo a pak behem 30sekund od nastartovani pomalu pribudou zelene zpatky do stavu jak byli predtim.. Muzete mi poradit co jeste mohu opravit nez to odvezu do lpg servisu?
3.10.2019 7:51:10
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Volnoběh
Dobrý den, bez provedení diagnostiky bych jen hádal a vyjmenovávat komponenty, které by v případě jejich nesprávné funkce mohly způsobovat závadu nemá smysl a vyměňovat komponenty metodou pokus omyl je mnohdy dražší, než návštěva odborného servisu, který diagnostikou závadu určí a odstraní.

1.10.2019 4:20:25
Jméno: Matouš Předmět: Výměna nádrže lpg
Dobrý den, chci se zeptat na cenu válcové lpg nádrže 55L za jinou vhodnou včetně její výměny. Zatím jsem měl gzwm a stako. Děkuji
1.10.2019 8:31:59
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Výměna nádrže lpg
Dobrý den, cenu jsem Vám zaslal mailem.

29.9.2019 16:01:05
Jméno: Tonda-58 Předmět: Rozjezd a startování lpg
Mám Roomster 1.6 s LPG pris.Po nastartování se studeným motorem a následně při přepnutí na plyn klesnou otáčky a chvíli trvá /cca 2-3 vteřiny/ než motor zabere na požadovaný výkon. Rovněž při zahřátém motoru po nastartování motor nenaběhne na optimální otáčky /jako kbyby některý z válců vynechával/.Po pár vteřinách se vše srovná a běží bez problémů
30.9.2019 7:41:51
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Rozjezd a startování lpg
Dobrý den, vynechání válců může způsobovat závada na některém plynovém vstřikovači nebo v zapalovací soustavě. Pro zjištění závady bude nutné, po připojení k diagnostickému programu, zkontrolovat správnou funkčnost LPG komponent zejména vstřikovačů a ověřit správnou funkčnost zapalovací soustavy vozidla včetně kontroly zapalovacích svíček. Navštivte proto plynaře, který Váš systém servisuje.

26.9.2019 13:56:57
Jméno: Martin Předmět: Kouřivost lpg
Diky za odpoved.ještě dodam že se to stalo dvakrát a to při zahřátém motoru a vždy po vetším najezdu pouze na benzín (cca 300 km když došlo lpg v nadrži)
27.9.2019 7:01:58
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Kouřivost lpg
Pak může být závada i v benzínové části vozidla.

26.9.2019 10:51:06
Jméno: Martin Předmět: Kouřivost lpg
Dobrý den.
Mame focus 1.8 r.v.2008 se systemem BRC SQ24 s přímazem ventilů .Po natankovani lpg a naslednem prepnuti na lpg začal motor hrozne kourit.(oblak dymu)motor jel dal a po prepnuti na benzin vse ok.mohl by to byt vadný přímaz?
Děkuji
26.9.2019 13:04:45
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Kouřivost lpg
Dobrý den, ještě jsem se nesetkal s tím, že by systém aditivace („přímaz“) zvyšoval kouřivost a způsoboval oblak dýmu. Možná se jednalo o to, že po studeném startu a následném přepnutí na LPG došlo k odpaření vody vysrážené ve výfukovém potrubí. Pokud se to stává opakovaně navštivte svého plynaře, aby zkontroloval správnou funkčnost LPG systému a systému aditivace.

<5x<   <<     <1> || <60>  <61>  <62>  <63>  <64> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací