Diskuzní fórum LPG/CNG
28.8.2019 21:52:50
Jméno:
Jan Předmět:
nespusti se LPG Dobry den,mam problem u MB Vaneo 1,9 i s LPG Landi Renzo ze po nastartovani mi naskočí kontrolky na prepinaci LPG jako status pripraven k prepnuti a radove po necele 1,5min zhasne cele ovladani. Pak uz se nerozsviti. Ventily LPG cvakaji ze jsou pripraveny na LPG,ale nic se nestane. Diagnostika chybu nepise.Auto jsem dal do LPG servisu kde mi rekli ze je to problem el. instalace. Dale to nechteli resit. Mam sanci se dostat k nejakemu napadu jak promerit kde je problem? Dekuji za zpravu.
29.8.2019 7:58:17
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: nespusti se LPG Dobrý den, na opravu se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530.
28.8.2019 11:29:10
Jméno:
Jaromír Předmět:
BRCDobrý den,rád bych se zeptal na odblokování řídící jednotky BRC r.v.2009 namontované ve voze Chevrolet Captiva(tovární zástavba). V Brně není nikdo kdo by jí seřil protože nekomunikuje. Já potřebuju jen seřídit po opravě motoru(vyšší spotřeba a nízké otáčky volnoběhu. Děkuji Petr
28.8.2019 12:17:49
Jméno:
RE: BRCKontaktujte mě telefonicky na č. 602420268.
25.8.2019 15:52:52
Jméno:
Alena Předmět:
spotřebaDobrý den,koupila jsem se Renault Thalia lpg, první problém je že natankuji nejvíce 25l lpg,spotřeba 11 l.je možná náprava.Děkuji Kalinová
26.8.2019 7:23:21
Jméno:
RE: spotřebaDobrý den, neuvádíte, jaký objem nádrže ve vozidle máte. LPG nádrž lze naplnit max. do 80% jejího objemu. Pokud jste tankovala do prázdné nádrže (došlo k přepnutí do benzínu vlivem nedostatku LPG), pak by 25 l odpovídal objem nádrže 32 l. Pokud máte nádrž s větším objemem, může být závada na multiventilu a bude nutná jeho kontrola případně výměna. Kontrolu provede plynař po přistavení vozidla s prázdnou LPG nádrží.
25.8.2019 8:01:05
Jméno:
David (shodou okolností..) Předmět:
zápisyzapomněl jsem podotknout že z majitele vozidla jsem nedostal ani přílohu k Tp o LPG takže ani nevím jak je staré,ale co jsem hledal na flašce tak jsem našel jen nějaký zrezlí štítek z kterého není nic patrné ale podle stavu nádrže (jsem instalatér)bych řekl že na tohle nikdo revizi dát nemůže a že flaška bude už za životností. Díky za rudu David
26.8.2019 7:15:01
Jméno:
RE: zápisyDobrý den, odpovím na oba Vaše dotazy najednou. Pokud se demontuje LPG zařízení servis, který má oprávnění k demontáži, provede se ve velkém technickém průkaze vozidla příslušný zápis. Pak majitel vozidla nebo zmocněná osoba navštíví odbor dopravy, kde za správní poplatek 50 Kč provedou ve velkém technickém průkaze změnu paliva a hmotností a vymění malý technický průkaz. Pokud chcete absolvovat STK, musí LPG zařízení fungovat a LPG nádrž musí být platná. Doporučuji proto, abyste navštívil plynaře, který posoudí platnost LPG nádrže případně ji vymění, vyhotoví Vám „Revizní protokol“, kde bude uvedeno, o jaké LPG zařízení se jedná, jeho hlavní komponenty včetně výrobních čísel a homologací (pokud jsou čitelné) a potvrdí, že zařízení vyhovělo těsnostní zkoušce.
23.8.2019 20:29:35
Jméno:
David (shodou okolností..) Předmět:
zápisyDobrý den,koupil jsem auto s lpg a jelikož bývalí majitel nějak přestal komunikovat tak auto není přepsané na mě.Bohužel se blíží doba kdy bude čas udělat technickou a jelikož nejezdím na plyn (veterán-budoucí) ale jen na BA tak mě zajímá jestli jako NEMAJITEL můžu nechat zdemontovat LPG a nebo jestli musím koupit novou nádrž atd jen aby to udělalo technickou bez přepisu majitele??Děkuji za připadné vysvětlení :) David
22.8.2019 19:46:31
Jméno:
David Předmět:
Blikání diod u BRCDobrý den,
Dnes jsem poprvé tankoval LPG obsluha se mě ptá jak mám velkou nádrž což je 47L takže by měla se plnit něco kolem 38L a auto se tankuje tankuje a je tam 43L jak je možné že se tam tolik vešlo a od nastartování po chvíli blikají diody všechny 4 zelené takže je asi kalibrace v háji jak to opravit/vyřešit? Předem děkuji za odpověď.
23.8.2019 7:30:36
Jméno:
RE: Blikání diod u BRCDobrý den, aby ukazatel hladiny LPG ukazoval správně musí se zkalibrovat – uloží se ohmické hodnoty při prázdné a plné nádrži. Natankováním 43 l byla překročena kalibrační hodnota na což systém upozorňuje blikáním zelených diod na přepínači. Multiventil musí umožnit naplnění nádrže max. na 80% jejího objemu. Pokud jste natankoval více než 80% doporučuji navštívit plynaře, který zkontroluje správnou funkčnost multiventilu, případně ho vymění a znovu zkalibruje.
22.8.2019 6:22:09
Jméno:
David Předmět:
Mizí digitální ukazatel na benzín Dobrý den, mám dotaz mám předělané auto na LPG je to citroen c elysee r.v. 2017 motor 1.6 85kw všechno je v pořádku při jízdě na plyn až na to že mi jakoby mizí benzín i když jedu na plyn digitální ukazatel mizí nevíte co s tím? Předem děkuji za odpověď.
22.8.2019 7:27:08
Jméno:
RE: Mizí digitální ukazatel na benzín Dobrý den, jedná se pouze o optický úbytek benzínu. Jde o to, že stav benzínu v nádrži není u Vašeho vozidla snímán z polohy plováku, ale spotřeba je vypočítávána z elektrických signálů (polohy plynového pedálu, otáček…..). Všechny tyto signály dostává benzínová řídící jednotka i při jízdě na plyn, a proto dochází k optickému úbytku benzínu. Tyto případy řešíme instalací emulátoru hladiny benzínu, kdy po každém vypnutí klíčku s prodlevou se zobrazí reálný stav hladiny benzínu v nádrži.
20.8.2019 19:04:33
Jméno:
Radek Předmět:
Umístnění nádržeJen upřesňuji, nádrž má 71 litrů, naplnění 57 l. Výška 250 mm, pr. 650 mm.
20.8.2019 18:28:55
Jméno:
Radek Předmět:
Umístnění nádržeDobrý den, dnes jsem byl na STK poprvé s namontovaným LPG. Technik měl připomínku k umístnění nádrže LPG v místě rezervy pod nápravou auta. Vozidlo je KIA Carens UN a nádrž o objemu 57 l je v místě rezervy takže uprostřed pod zadní nápravou pod vozem. Náhradní kolo, které tam bylo původně mělo výšku cca 180 mm, stávající nádrž má mnohem více. Od vozovky je mimimální vzdálenost nádrže 150 mm /bez posádky/ a tak dochází ke kontaktu s okrajníky a vozovkou při nájezdu na parkoviště, vozovku se zvýšeným okrajem atd. Je toto v pořádku a technik STK nemá pravdu? Podle technika by nádrž měla být v krytu a v žádném případě nesmí být níže jako 200 mm od vozovky. Děkuji. Rade
21.8.2019 8:18:45
Jméno:
RE: Umístnění nádržeDobrý den, technik STK má pravdu. Pro montáž LPG systémů platí metodika ZM – A/19.01.4 dle které platí že cituji: „U vozidla připraveného k jízdě nesmí tlaková nádrž LPG být méně než 200 mm nad povrchem vozovky; tento požadavek neplatí, pokud je nádrž dostatečně chráněna zepředu a po stranách a žádná část nádrže není umístěna níže než tento ochranný systém“.
20.8.2019 11:54:04
Jméno:
Javorský Předmět:
Samovolné zapínání LPGDobrý den. Mám Peugeot 806 2.0 97 kw se systémem sekvenčního vstřikování Solaris 2. Po vypnutí zapalování se na ovládacím panelu rozblikají kontrolky stavu paliva a zhruba v minutových intervalech se systém samovolně zapíná. Rozsvítí se kontrolka signalizující provoz na LPG, ozve se pípnutí a je slyšet cvaknutí ventilu u nádrže a na reduktoru. Po několika vteřinách kontrolka zhasne, opět cvaknou oba ventily a kontrolky stavu paliva stále blikají. Po minutě se vše opakuje. Při tom se neustále ozývá cvakání řídící jednotky plynu v intervalu několika vteřin. Po půl hodině byl u odstaveného auta silně cítit plyn. Pokud vypnu systém lpg na ovládacím panelu tak je vše v pořádku. Jinak auto po nastartování správně přepne na plyn podle teploty a za jízdy se chová normálně. V čem by mohl být problém? Děkuji!
20.8.2019 14:10:53
Jméno:
RE: Samovolné zapínání LPGDobrý den, pokud je LPG systém zapojen správně a vše funguje jak má, pak po vypnutí klíčku musí dojít uzavření elektroventilů. Pokud tomu tak není a je cítit plyn, je třeba vypnut plynový systém a uzavřít manuálně hlavní uzavírací ventil na multiventilu a co nejdříve navštívit servis. Pro zjištění závady bude nutné provést kontrolu těsnosti LPG systému, kontrolu elektroinstalace (kabeláže) a diagnostickým programem přezkoušet správnou funkčnost všech komponent LPG systému.
20.8.2019 8:25:03
Jméno:
Jan Předmět:
Špatné pepínání z benzínu na LPGDobrý den,
mám systém LPG MAGIC..přesný typ nevím. Auto Kia Ceed 1.6 Při jízdě na benzín je vše v pořádku. Než se prřepne na plyn, tvá to dost dlouhou dobu a když už tak ihned začne hlásit jakoby v nádrži plyn nebyl. Manuálně vypnu, ze chvíli zase zapnu a začne to hlásit znovu. Když to zopakuji několikrát tak se to chytne a jedu X kilometrů klasicky na lpg. Během delší jízdy se mi stalo, že i za chodu se to zase vyplo a po opětovném vypnutí a zapnutí to zase šlo. Kde prosím hledat závadu? Děkuji
20.8.2019 10:12:50
Jméno:
RE: Špatné pepínání z benzínu na LPGDobrý den, dlouhá doba přepnutí může být způsobena vadným teplotním čidlem reduktoru, nicméně závada může být i v jiném komponentu LPG soustavy (některý elektroventil, tlakové čidlo ….) nebo v elektroinstalaci. Vyhledejte proto plynaře, který diagnostikou závadu zjistí a odstraní.
17.8.2019 8:00:44
Jméno:
Jaromír Vávra Předmět:
kontrolka výfukových plynůDobrý den. Mám Dacii Logan 1,2 na LPG a při jízdě na LPG se mi hlavně v nižších otáčkách motor začíná dusit jako by se mu nedostávalo palivo a někdy zabliká kotrolka výfukových plynů. Když jedu na benzín, tak auto jede bezvadně. Můžete mi poradit? Děkuji
19.8.2019 7:45:16
Jméno:
RE: kontrolka výfukových plynůDobrý den, pro určení a odstranění závady je třeba provést diagnostiku. Závada může být v zapalovací soustavě nebo v některém komponentu LPG soustavy.
15.8.2019 16:49:06
Jméno:
Sváťa Předmět:
servis PrinsDobrý den. Poradíte mi dobrý servis na LPG systém Prins. Děkuji
16.8.2019 12:00:56
Jméno:
Martin Liška Předmět:
RE: servis PrinsDobrý den, bohužel značku Prins nezastupujeme a nedákážeme doporučit servis pro tuto značku.
14.8.2019 11:49:09
Jméno:
PAVEL Předmět:
přepinač LPG/BENZINMám problém s přepínačem zřejmě je pokaženy, protože ve svorkovnici 2 dráty zkratovaly lze ho nahradit jiným typem značka je AUTRONIC počet dratu 6 červený,bily,modrý,žlutý,černý,hnědý
19.8.2019 7:43:15
Jméno:
RE: přepinač LPG/BENZINDobrý den, existuje více typů přepínačů a neuvádíte o jaký konkrétní přepínač jde. Potřebuji též vědět, o jaké vozidlo jde, jaký počet válců a výkon motoru. Pokud mi tyto informace a případně foto přepínače pošlete na mail prochazka@autogascentrum.cz zjistím, jaké by eventuelně bylo řešení.
14.8.2019 9:39:54
Jméno:
Tomáš Předmět:
Výměna vstřikovačů ValtekDobrý den. Mám na Valteky (modrá lišta s označením 3ohm) najeto cca 80 000 km. Zatím vše šlape dobře ale až začnou zlobit,je lepší vyměnit celou lištu nebo jen repas? Tzn. to jádro,pružinka a O kroužek? Pokud budu měnit celou lištu. Musí se provézt kalibrace? Vstřiky by měly být nastaveny od výrobce a je zapotřebí pouze nastavení mapy na LPG. Díky.
14.8.2019 14:53:39
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Výměna vstřikovačů ValtekDobrý den.
Vyměnit celou vstřikovací lištu je určitě jednoduší. Repase vyjde zase levněji. Při repasi vstřikovací lišty se samozřejmě musí kalibrovat zdvihy jadýrek. Nová lišta je kalibrovaná z výroby. Po výměně lišty ať nové nebo repasované je třeba systém LPG celý seřídit.
Přidat záznam