15.10.2011 14:57:17
Jméno:
Ivo Předmět:
DotazDobrý den, nám OPEL ZAFIRU 1.8, 103kw rok 2007. Chtěl bych si ji nechat předělat na LPG. Jaký systém byste my do tohoto typu vozidla doporučil a jestli je tam i zapotřebí Flash Lube? Není pro mne problém sy i připlatit za lepší systém, pokud to bude mít proti ostatním systémům nějaký význam. A ohledně nádrže bych se chtěl zepatat jestli je ji možno umístit místo rezervy, abych nepřišel o třetí řadu sedadel a jak by byly velká cca? A poslední věc co by mne zajmolo kolik by tato přestavby stála. Děkuji za odpověď.
P.S.
Chtěll bych se ještě zeptat jek je to řešeno s přepínáním u jednotlivých systému z benzínu na LPG. Měl jsem Škodu Felicii na lpg r.99, a tam stačilo jen vytočit motor hned po nastartování do vyšších otáček a hned se to přeplo na LPG. Proto že jsem slyšel že u některých systémů mysí být prvně motor zahřán na určitou teplotu a až pak se to přepne, dřívto nejde.
17.10.2011 8:09:51
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den. Doporučuji vícebodové sekvenční vstřikování. Na trhu existuje několik systémů s různými komforty řízení a nadstandardní výbavou. Např.: s možností obohacení-ochuzení v celém rozsahu otáček, samokontrolou, ISA /inteligentním systémem adaptace/, zpětná vazba OBD, bezúdržbovost atd. Cena zástavby je tedy závislá na druhu použitého systému a může se pohybovat v rozmezí 26.000 - 28.000 i 32.000 Kč včetně DPH. Přimazávání ventilových sedel vozidel Opel, nařídilo vedení GM ČR pro všechna vozidla s LPG. Nádrž lze umístit místo rezervy o objemu až 53 litrů. Přepínání z benzínu na LPG je automatické po dosažení teploty vody v reduktoru na cca 30-35 °C. Okamžité přepnutí na LPG se využívá v havarijní situaci a počet startů je omezený. S pozdravem Ing. Pataky - technik.