25.10.2011 20:42:48
Jméno:
Novotny Předmět:
závady v provozu FABIE II HTPDobrý den, mám FABII II HTP r.v.2008, při najetých 30000km jsem nechal namontovat LPG STAG 300 premium. Vše bylo OK, jezdil jsem na servis podle předpisu. po ujetí dalších 30000km (již s LPG) se objevila závada, auto nešlo nastartovat(na benzin) a na benzin ani nejelo. Servis diagnostikoval ucpané vstřiky benzinu (po ujetí cca 60tis km), oprava mě stála cca 10tis Kč. Po opravě za pět měsíců - po ujetí cca 8tis km se závada počala objevovat znovu. Servis opět navrhuje výměnu vstřiků a podmiňuje to provedením dekarbonizace motoru (cena další 3tis.Kč), na vině je údajně špatná kvalita benzinu. Kupuji jen v BENZINĚ. Ve svém okolí jsem o podobném případě neslyšel. Servis LPG ještě doporučuje , že bych měl kromě na LPG jezdit souběžně i na benzin( 20%), to prý pomůže aby se vstřiky tak často neucpávaly. Můžete mi k tomu prosím napsat Váš názor ?? Děkuji
26.10.2011 7:15:50
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: závady v provozu FABIE II HTP
Dobrý večer Žádný z výrobců zařízení LPG kterých jsme výhradními dovozci nepředepisuje střídavý provoz plyn - benzín. Ani dlouholetá praxe neprokázala tuto nutnost. Samozřejmě, že střídavý provoz není na závadu. Často pomůže vyčištění vstřikovačů ultrazvukem a neni nutná hned výměna.(je pravda, že je u nás hodně střídající kvalita plynu).S pozdravem Ing.Pataky - technik