13.11.2011 19:36:20
Jméno:
Jakub Předmět:
Problém s LPGDobrý den, mám montovaný LPG systém u jednoho z vašich partnerů na voze Nissan Primera P10 2.0 85Kw r.v. 93 (typ motoru SR20Di KAT) a mám problém s palivovou směsí (podle signálu z lambda sondy - pokud se teda lpg dá vubec lambda sondou měřit), projevuje se takto: když se chci rozjet a přidám trochu plyn tak se otáčky lehce zvednou ale hned spadnou a motor se zadusí a když dám víc plynu tak se taky zadusí ale následně vyletí na 2500 - 3000ot/min. Jediný, co jde s tímto problémem udělat je to že se dá nastavit jiná bohatost směsi v nižšších otáčkách na úkor vysokých otáček. podle přílohy k TP mám namontovanou soupravu BLITZ - REDUKTOR ALT. AT07 Předem díky za každou radu.
14.11.2011 7:52:52
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Problém s LPGDobrý den. Zařízení Blitz patří mezi starší systém přípravy směsi na základě odezvy od lambda sondy. Laicky řečeno, pokud lambda sonda zjistí chudou nebo bohatou směs při provozu na LPG, řídící jednotka Blitz přivře nebo otevře atuátor (výkonný prvek) pro zabezpečení správné činnosti motoru na LPG. Výkyvy otáček mohou být způsobeny více faktory a bez diagnostiky nedokážu přesně poradit. Navštivte našeho partnera kde byl vůz namontován. Jsme ochotni mu pomoct v případě nutnosti i po telefonu. S pozdravem Ing.Pataky - technik