18.1.2012 18:49:53
Jméno:
Krawis Předmět:
DotazDObrý den,
mám Fabii 1,2 HTP r.v. 2009 na LPG a rok "bojuji". Nejdřív jsem měl ŘJ STAG 300 a rozblikávalo mi to diagnostiku a auto odstavovalo. Teď mám STAG 300 premium, která je přímo "píchnutá na benzinovou ŘJ a diagnostiku mi to pouze rožíná. Hlásí mi to chudou směs...jedu dlouho po dálnici, pak přijedu do města a rožne se - po přechodu z vyšších otáček nebo i po natankování. Nedělá to nic, auto to neznehybňuje, ale přesto mě zajímá proč. Nevíte někdo - lambda sonda, špatná funkce benzinové ŘJ...fakt už nevím já, ani a co je horší ten, kdo mi LPG montoval. Vždy mi chybu vynuluje, něco trochu poladí a toť vše. Na LPG mám najeto cca 17. tis. km, 5 tis. s novou ŘJ. Díky za každou radu.
19.1.2012 7:24:49
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den pane Krawis.Doporučuji novou autokalibraci a úpravu plynové mapy podle korekcí řídící jednotky. Špatný chod lambda sondy nemá p ř í m o u souvislost s plynem.Výstupní hodnoty lambda sondy ovlivňují časy vstřiků řídící jednotky b e n z í n u kterou snímá řídící jednotka plynu. Jedná se tedy o nepřímou souvislost. Úprava podle korekcí je přesnější než pomocí koeficientu na mapě.S pozdravem Ing.Pataky - technik