Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - problémy po 1. servisní prohlídce (vstřikovač, špatné palivo?)

14.2.2012 15:11:26
Jméno: Roman Předmět: problémy po 1. servisní prohlídce (vstřikovač, špatné palivo?)

Dobrý den, mám na Vás prosbu jokože na opravdu odborníky v této profesi co se týká LPG (bohužel teď lituji, že jsem si montáž LPG nenechal provést u Vás) Po 1 servisní prohlídce a ujetí cca 2000km po ní se mi rozsvítila diagnostika motoru (na benzín pracovalo i diagnostikovalo bez závad) měnili mi vstřikovač, po ujetí 500 km od výměny se diagnostiika opět rozsvítila! Důvodem bylo prý špatná kvalita LPG, tankuji u Flagy a u Shell Vitogaz, nikdy nebyl problém a kamarádi tankují taky u těchto daných stanic. Teď v pátek jedu na servisku a bojím se, že mi budou zase vnucovat, že to je špatným palivem. Už při první výměně danou závadu nechtěl technik řešit přede mnou a vzal si šéfa stranou.......zvláštní jednání.....můžu se na Vás obrátit o prosbu a radu, popř. se k Vám objednat na nějakou prohlídku? Jedná se o Elpigaz 01 montovanou firmou Gera Hradec Králové. Děkuji za odpověď. Švec

15.2.2012 8:04:56
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: problémy po 1. servisní prohlídce (vstřikovač, špatné palivo?)

Dobrý den pane Švec. Škoda, že jste nás neoslovil před zamýšlenou zástavbou zařízení LPG. Bohužel, argument špatné kvality plynu některé firmy využívají, nebo spíše zneužívají pro výmluvu a uklidnění zákazníka. V rámci objektivity nutno ale říci, že nekvalitní plyn se špatně spaluje a dnešní moderní diagnostika motorů to vyhodnotí jako závadu a rozsvítí kontrolku Check-Engine (porucha motoru). Nelze ale vše zobecňovat. Ve většině případů je závada ve špatném seřízení systému. Je třeba připojit tester OBD, vyčíst závadu – poté smazat. Upravit mapu programu tak, aby se co nejvíce přiblížili hodnoty pomalých korekcí plynu k benzínovým. Je to pracnější seřizování, ale u některých vozidel se tomu nevyhneme. My systém Elpigaz nemontujeme a firma Gera není naším partnerem!!! Pokusíme se Vám pomoct přímo v Hradci Králové u našeho smluvního partnera. Oslovte firmu: www.gasauto.cz p.Kánský, domluvte se nejdříve telefonicky: mob:603 249 034 S pozdravem Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací