23.2.2012 15:34:00
Jméno:
Jiří Korec Předmět:
LPG dp C3Pane Inženýre, děkuji za rychlou odpověď. moje C3 má najeto 66000 km a zbývá mi cca 800 km(2měsíce) do pravidelné kontroly po 30000, kterou provádím v autorizovaném servisu. Součástí této prohlídky by dle servisní knížky měla být i výměna zapalovacích svíček. Ctěl jsem se zeptat, mám si je nechat vyměnit a když jsou nové budou spolehlivě fungovat i na LPG, nebo si je nenechám vyměnit a při přestavbě namontujete jiné svíčky určené pro LPG? Jde mi jen o to abych pak doma "v šuplíku" neměl fugl nové zapalovací svíčky naprosto k ničemu. Dále jsem se chtěl zeptat, když už budu v servisu mám si nechat něco překontrolovat důkladnějí, kvůli eventuelním možným potížím při provozu na LPG?
Děkuji Korec
24.2.2012 7:40:13
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG dp C3Dobrý den pane inženýre. Začnu problematikou svíček. Jsme zastánci používání svíček předepsaných výrobcem. Pouze v ojedinělých případech je nutno měnit za svíčky LPG. Týká se to zejména 3-packových. Není to ale pravidlo. Pokud je zapalovací systém v pořádku (kabely, cívky) tak je dostatečná jiskra pro zapálení směsi LPG-vzduch i na nich. Z toho je jasné, co bych doporučoval v servisu před montáží zkontrolovat. Myslím, že u C3 nebude třeba použít svíček LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik