28.2.2012 19:30:10
Jméno:
Jan Holub Předmět:
Renault Clio IIIDobrý den, jsem majitelem vozidla Renault Clio III, 1,2, 16V, 55 kw, r.v. 2010 a měl bych zájem o přestavbu na LPG. Prosím Vás o radu, který systém by byl pro mé vozidlo nejvhodnější. Rozhoduji se mezi systémy STAG 4 a STAG 300 ISA2. Můžete mi prosím sdělit jaké jsou rozdíly mezi těmito systémy? Jaká je cena jednotlivých systémů? Díky za odpověď. Hezký den Holub
28.2.2012 20:21:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Renault Clio IIIDobrý večer. Nejdříve k těm rozdílům: Systém STAG 4 jako takový už neexistuje. Byl nahrazen řídící jednotkou STAG 4 Plus. STAG 4 byl doplněn možností úpravy směsi v celém rozsahu otáček přes 3 D mapu (trojrozměrné nastavení v závislosti na časech vstřiku, podtlaku a otáček-proto pojmenování PLUS.) STAG 300 ISA2, je až 8-mi kanálový systém ( až 8 válců) a jeho algoritmus výpočtu ideální směsi probíhá na základě okamžitých propočtů měnícího se podtlaku a časů vstřiku podle zatížení motoru. Jedná se o tzv. inteligentní způsob (systém) adaptace – přizpůsobení ) Proto ta zkratka ISA – inteligentní systém adaptace. Pro Vaše vozidlo lze použít oba systémy. Je tady pochopitelně cenový rozdíl montáže: STAG 4 PLUS za cenu 26.000 Kč a STAG 300 ISA2 za 28.000 Kč včetně DPH. Doporučuji STAG 4 PLUS. S pozdravem Ing. Pataky - technik