10.3.2012 18:05:23
Jméno:
Ladislav Předmět:
přimazávániDobrý večer,nechal jsem si namontovat do nového vozu škoda octávia2 1.6,75kw LPG-typ LANDI RENZO OMEGAS,firma která mi montáž prováděla tvrdila že přimazávaní ventilů není nutné.Pak jsem navštívil firmu jinou a tam přimazavání k tomuto vozu montují!Proto se obracím na vás s prozbou zda by nebylo vhodné přimazáváni domontovat(určitě máte s tímto vozem již zkušenosti).Chci si tento vůz delší dobu ponechat a tímto se vyvarovat potíži s ventily.Děkuji za informaci a za perfektně a profesionálně vedené forum.Jiné firmy by se měli od vás učit.
11.3.2012 6:45:48
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přimazávániDobrý den pane Ladislav.Děkujeme Vám za pochvalu našeho fóra.Velice si toho ceníme.Problematika „přimazávání“ je častým tématem fóra. Ono se vlastně ani tak nejedná o přimazávání, jako o chlazení ventilových sedel. Při spalování LPG se mírně zvýší teplota motoru (vyšší oktanové číslo). Přibližně před 5 -10-ti lety některé automobilky nahradili tvrzená sedla ventilů tzv. měkčenými. Důvod byl prostý: nové technologie spalování benzínu už tolik nezvyšují teplotu motoru. Pokud se ale instaluje zařízení LPG, teplota motoru se mírně zvýší a proto doporučujeme chlazení ventilových sedel. Bohužel neexistuje seznam doporučovaných vozidel. Zastoupení GM (Opel) v ČR nařídilo instalaci Flash Lube, máme poznatky o vozidlech Ford a obecně to platí i na „japonce“ Honda, Hyundai, Subaru atd. Do Vašeho typu vozidla přimazávání automaticky neinstalujeme. Při ceně montáže zařízení LPG. je částka cca 1500 Kč za přimazávání nízká. S pozdravem Ing.Pataky - technik