14.3.2012 19:56:12
Jméno:
Mirek Předmět:
Závada motoru.Dotaz- Mirek Škoda Fabia 1.2 HTP 51 kw. Po ujetých 500 km jsem si nechal u jedné Vaší firmy namontovat LPG STAG 4 Po ujetých 10 km se mi rozsvítila kontrolka závady motoru. Po reklamaci mi závadu odstranily s tím,že se závada může opakovat a že můžu klidně jezdit a nic se nemůže s motorem stát aby si vše sedlo a pak se vše opět seřídí. Ujel jsem dalších 500 km a problém se opakuje. Kontrolka závady motoru svítí i při jízdě na benzín. Věřím,že zkušenosti s montáží a seřízením mají a nic se s motorem nestane. Chtěl bych znát Váš názor zda opět závadu reklamovat,či důvěřovat ujištěním technika a jezdit do příštího seřízení motoru tj. asi 500až 1000 km. Věřím,že Váš názor o tomto problému zaujme i jiné uživatele a vyznavače LPG. Předem děkuji za Váš názor.
15.3.2012 9:20:22
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Závada motoru.Dobrý den. Po montáži nového zařízení LPG, je třeba občas upravit nastavení tlaku v reduktoru. Důvod je ten, že pryžová membrána v reduktoru po prvním styku s LPG změní své mechanické vlastnosti a tím se může ovlivnit tlak. Zpravidla poklesne. Toto snížení tlaku se pak může projevit v chudosti-bohatosti směsi, kterou systém OBD zaregistruje a rozsvítí kontrolku Chech Engine. Po ujetí cca 1500-2000 km se mechanické vlastnosti ustálí. Proto je nutná první (u některých firem bezplatná) kontrola zařízení a nastavení některých parametrů. Rozsvícení kontrolky Check Engine, ale může mít více příčin. Tester OBD vyhodnotí pravděpodobnou příčinu. S pozdravem Ing.Pataky - technik