19.3.2012 15:46:44
Jméno:
Aleš Reichelt Předmět:
Suzuki Grand VitaraDobrý den,
chtěl bych se zeptat na přestavbu na LPG u Suzuki Grand Vitara 2.0L popřípadě 2.4L, obojí r.v.2007 . Autorizovaný servis mě však upozornil, že tuto přestavbu nedoporučuje z důvodu podpálených vent. sedel, propálených pístů a celkového poničení motoru a odkázal mě na firmu zabívající se montáží LPG. Jaký je tedy Váš názor?
Dále by mne zajímaly servisní náklady na údržbu LPG systému v průběhu dalších kilometrů. Ptám se z důvodu kalkulace nákladů. Uvedu zde příklad který jsem si vypůjčil se serveru autorevue.cz
"Po každých pěti letech provozu se mění tlakové hadice a po každých 75.000 kilometrech je nutné provést servis čerpadla. Po každých 10 letech provozu dochází k výměně tlakových hadic i nádrže, resp. po 150.000 km dochází k servisu čerpadla a výměně těsnících kroužků"
20.3.2012 7:14:05
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Suzuki Grand VitaraDobrý den. Zástavbu zařízení LPG do Vámi zmiňovaných vozidel provádíme zcela běžně. Zatím nejsou podložené provozní zkušenosti po 75-150-tisicíci km na LPG. Váš „Autorizovaný servis“ ho má? Ano, nádrž LPG má platnost 10 let a pak se musí vyměnit. Filtr plynné fáze se doporučuje vyměnit po 20.000 km. Jako ochranu ventilů nabízíme použití přimazávání Flash Lube, Vap Saver nebo systém VSR. Tlakové hadice a další spotřební materiály se mění podle jejich stavu fyzického opotřebení.(např. čistota motoru atd.) V nákladech nehrají roli. S pozdravem Ing.Pataky - technik