20.3.2012 20:46:14
Jméno:
Lucie Předmět:
LPG NissanDobrý den, měla bych dotaz. Mám přestavbu LPG STAG 4 asi 2 měsíce, auto Nissan Note, obsah 1,4, a neustále mi kolísají otáčky. Po automatickém přepnutí na plyn auto začne cukat a škubat, po přepnutí zpět na benzín je to ok. Po zahřátí se dá říct, že auto jede lépe, ale stejně jízda není plynulá, motor jaksi "netáhne". Při jízdě na benzín jsem vypozorovala, že kolem 3500 otáček auto jakoby mělo prodlevu, jakoby motor na chvíli vynechal, a pak se teda zase rozjede. Automechanik, který přestavbu provedl, několikrát auto seřizoval a už si údajně neví rady, chce agregát vymontovat a vrátit mi peníze. Partner zjistil, že po montáži LPG agregátu nebyly vůbec dotažené svíčky, byly úplně volné, závity černé, očouzené. Je možné, že tohle by bylo jaksi všehopříčinou? Mohlo dojít v důsledku špatně utažených svíček i k jiné poruše? A ještě poslední dotaz, jaké svíčky byste mi doporučil, jaké byste upřednostnil? Děkuji za odpověď, Lucie.
21.3.2012 7:20:04
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG NissanDobrý den. Pokud je to možné, doporučujeme používat svíčky předepsané výrobcem. Špatně dotažené svíčky můžou mít za následek snížení komprese (nižší výkon, nerovnoměrné otáčky atd.)Sdělte mi na email technik@autogascentrum.cz jméno firmy která montáž provedla. Pokusíme se závadu přesněji diagnostikovat. S pozdravem Ing.Pataky - technik