21.3.2012 12:18:51 Jméno: Josef Hnízdo Předmět: Výpadky LPG Dobrý den, potřebuji poradit. Vlastním osobní automobil Subaru Outbeck s LPG systém BRC z roku 2005. V poslední době mi při jízdě nepravidelně zapíná a během jízdy vypíná plyn. Žádná pravidelnost u tohoto problému není zřejmá. vypíná při vyšších otáčkách a i když jedu pomalu. Někdy vypne po 20km, jindy ihned po naskočení. Navštívil jsem servisy na LPG ve svém okolí České Lípy a vždy to ztroskotalo na připojení diagnostiky. Prý na tento systém nemají program. Mohl byste mi prosím poradit čím mohou být způsobené výše uvedené závady a nebo servis kde by mi pomohli? Děkuji Hnízdo Josef.
22.3.2012 7:07:46 Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Výpadky LPG Dobrý den. Neuvádíte konkrétní zařízení od firmy BRC. V roce 2005 se ještě sporadicky montovalo zařízení FLY BRC Inst. nebo Sequent Standart. Pokud je Vaše vozidlo z dovozu, může být řídící jednotka blokována výrobcem nebo prodejcem z důvodu záruk. Na výše jmenovaná zařízení už nejsou všechny náhradní díly a i repasy jsou neúměrně drahá. V těchto případech doporučujeme demontáž staré elektroniky. Totéž platí i v případě montáže externí firmou. Pokud ještě platí životnost nádrže nějakou dobu (celkem 10 let od výroby nádrže), je možná instalace jiného zařízení technicky odpovídající Vašemu typu motoru. Bez diagnostiky nedokážu určit příčinu Vámi popisovaných závad. S pozdravem Ing.Pataky - technik