Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - dotaz fabia 1.2 HTP

21.3.2012 17:40:30
Jméno: Rudolf Růžička Předmět: dotaz fabia 1.2 HTP
Dobrý den. Na doporučení mého známého, a zároveň Vašeho spokojeného zákazníka se na Vás obracím s dotazem. Mám šest let starou Škodu Fabii combi 1.2 HTP 47 Kw. Dočetl jsem se, že tento tříválec pracuje ve vysokých provozních teplotách. Neměla by montáž LPG v případě tohoto motoru nějaké nežádoucí účinky v podobě kratší životnosti motoru, popřípadě technickým problémům. Slyšel jsem, že se již tak nijak oslnivý výkon tohoto vozu ještě sníží. A pokud jsou tyto starosti lyché, jaký typ LPG do tohoto vozu doporučujete namontovat. A jaké jsou u Vás pořizovací náklady, alespoň zhruba, abych věděl s jakou částkou mám počítat. V otázce LPG se moc neorientuji, a proto budu vděčný za odpověď. S pozdravem Rudolf Růžička.
22.3.2012 7:25:05
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dotaz fabia 1.2 HTP

Dobrý den. Děkujeme Vašemu známému za pochvalnou referenci o naši firmě. Každý motor bez rozdílu typu má při spalování LPG mírně zvýšenou teplotu.(LPG má vyšší oktanové číslo)Váš typ vozidla už montujeme několik let  počítáno v několika stovkách úspěšných kusů. Nezaznamenali jsme žádné externí nežádoucí účinky při spalováním LPG. V současné době se hodně diskutuje o přimazávání ventilů (např. Vap Saver nebo Flash Lube, eventuelně přístřik benzínu VSR) z důvodů ochrany ventilových sedel. Na určité typy vozidel doporučujeme použití této ochrany (např. Opel, Ford a „japonce“). Ostatní necháváme na rozhodnutí zákazníka. Příplatek je cca 1500 Kč a lze je považovat za určitou prevenci. Pokles výkonu po instalaci zařízení LPG je tak minimální, že běžný zákazník tento pokles ani nezaznamená (cca 5%) Doporučuji vícebodové sekvenční vstřikování od firem BRC, Landi Renzo, Lovato nebo AcGas. Konkrétní cenu montáže Vám sdělíme podle druhu vybraného zařízení na čísle 606 616 986. S pozdravem Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací