27.3.2012 18:24:13
Jméno:
Jan Kouba Předmět:
výdrž nádržeDobrý den,
mám úplně nový Hyundai ix20, 1.4. Najeto cca 500km, nechal jsem rovnou udělat přestavbu u prodejce na LPG od Vaší firmy.Na plnou nádrž LPG ujedu cca 250km,potom začne blikat rezerva. LPG jsem plnil 2x.
Nádrž jsem nechal naplnit na plný obsah, (nepustil mě uzavírací ventil) ale naplnila se cca na 22 litrů. Je to normální u nového auta? Můžu nádrž úplně vypráznit při jízdě, abych vyzkoušel spotřebu a kolik se do ní opravdu vejde?
Děkuji za odpověď.J. Kouba
28.3.2012 8:19:28
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: výdrž nádržeDobrý den. Do Vašeho vozidla je instalována nádrž o objemu 46 litrů. Tzn. plně natankovaná nádrž obsahuje cca 37 litrů LPG.(plnění je omezeno na 80% kvůli roztažnosti plynu) Množství natankovaného plynu je ale taky závislé na plnícím tlaku té-které čerpací stanice LPG. Vyjeďte nádrž plynu do konce (systém automaticky přepne do benzínu, takže na silnici nezůstanete), poté navštivte Vašeho prodejce Hyundai a po úplném dotankování nádrže, mechanik nastaví v programu volbu plné nádrže. Případně poskytneme dálkovou pomoc nastavení. S pozdravem Ing.Pataky - technik