29.3.2012 17:20:39
Jméno:
Krčalík Předmět:
Tlakové reduktory - úniky LPGDobrý den,
vlastním BMW X5 4,4litr 235kW s Omegas systémem (jinej systém snad by měl problémy s funkčností, že neovládá škrtící klapku). Asi po čtyř nebo pěti návštěvách montážní firmy se to již programově sladilo dle mého gusta (pokaždé jinej problém, kterej jsem chtěl "vychytat").
Od tý doby nemám takřka problémy s funkčností, nicméně mám stále trvající problémy s úniky LPG. Vždy po cca 15 000 až 30 000km mi začne ucházet plyn z jednoho nebo druhého tlakového reduktoru. Mechanik vždy reduktor vyndá, vymění membránky a namontuje. Pokaždé se tímto problém odstraní. Vždy mi vrátí špatné díly s tím, že je prasknutá membrána. Když se ho zeptám, proč se tak děje, kejvne hlavou s tím že neví.
Od montáže cca po 15 000km odešla membrána v jednom tlakovém reduktoru. Po dalších 20 000km nato odešla v druhém reduktoru. Nyní mám najeto cca 50 000km od montáže, zase sem tam syčí plyn z prvního reduktoru. Začínám být nešťasten. Uznávám, že jsem sportovní řidič a výkon motoru nešetřím, s autem tahám kde co-používám na dovozy z ciziny, jezdím i nadoraz do omezovače, ale i přesto tak malá výdrž membrán? Neexistují nějaké silnější které by vydrželi více? Nebo něco udělat, aby tak nepraskali? Ona ta výměna membrán taky není zdarma...
Děkuji Vám za reakci,
Krčalík
29.3.2012 19:56:10
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Tlakové reduktory - úniky LPGDobrý večer. Patrně Vás svou odpovědí neuspokojím, ale žádnou konkrétní radu nebo doporučení ohledně životnosti membrán nemám. Systém Omegas firmy Landi Renzo patří mezi jedny z nejkvalitnějších systémů. Na kvalitu technického provedení reduktorů a membrán je minimum stížností. Životnost membrán ovlivňuje hned několik faktorů. Kvalita plynu, extrémní požadavky na zátěž, seřízení atd. Vlastně Vámi popisovaný provoz na LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik