3.4.2012 21:49:21
Jméno:
Maty Předmět:
Kontrolka Check EngineDobrý den pane Pataky, mám od Vás provedenou zástavbu na Toyotě Yaris systémem Stag 4, k dnešnímu dni, po cca 1,5 roce, najeto zhruba 20 tis km bez problému, ale - již po druhé se mi stalo, že se rozsvítila kontrola Check Engine, tato svítila vždy několik dní a zase zhasla. Poprvé jsem vypozoroval, že se rozsvítila po ranním startu ihned po přepnutí na plyn, po druhé naopak po ujetí 100 km na dálnici. Chtěl bych se Vás zeptat, co tuto "chybu" může vyvolat? Může být problém např. v nekvalitním plynu? Či něco v součástkách vozidla? Podotýkám, že vše jinak funguje bezvadně, přepnutí benzín/plyn je naprosto plynulé atd. Předem děkuji za odpověď a jsem s pozdravem.
4.4.2012 15:18:55
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Kontrolka Check EngineDobrý den pane Maty. Patrně občas dochází k chudnutí směsi a to vyvolává rozsvícení kontrolky Check Engine. Mohlo dojít k poklesu tlaku, zanesení filtru nebo vstřikovačů nekvalitním plynem. Doporučuji objednat se na kontrolu, provést vyčištění případnou výměnu vadných komponentů. S pozdravem Ing.Pataky - technik