Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - palubní počítač

21.5.2012 9:07:20
Jméno: Michael Předmět: palubní počítač
Dobrý den, před několika dny jsem koupil Ford Focus r.2007 1.6 74kw s LPG Lovato easy fast, montované v Německu. Není mi jasné, jak funguje palubní počítač. Při jízdě na LPG mi "ubývá" i benzín, ale ne ve stejném poměru. Příklad.... palubní počítač píše dojezd benzínu 100km, v reálu pak můžu ujet cca 300km, aby se těch "100" vyčerpalo. Když natankuju benzín, třeba 2l, tak se počítač znova správně nastaví. Při opětovném startování se nic nemění. Z toho usuzuju, že emulátor to nemá? (Pohledem jsem ho v motoru nikde neobjevil) Pak ovšem nechápu, když mi jakoby ubývá benzín, že "neubývá" rychleji. Včem by mohl být problém? Jestli nějaký teda je:). Dálem mě zajímá (než to vyzkouším), co se prakticky stane, když pojedu na LPG a palubní počítač nahlásí, že už není benzín? Děkuji
22.5.2012 7:15:47
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: palubní počítač
Dobrý den. Protože palubní počítač vozidla nemá informace o množství paliva LPG v nádrži, nemůže provádět výpočty pro dojezd. Řídící jednotka Lovato Easy Fast nemá zabudovaný emulátor pro emulaci palubního počítače. S pozdravem Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací