29.5.2012 19:45:16
Jméno:
Kamil Předmět:
Škoda Octavia 74 kW - kolísání otáčekDobrý den, loni v červenci jsme si nechal namontovat LPG do Octavie I (s motorem 74 kW), od samého počátku mám problém s kolísáním otáček na volnoběh. Zpočátku otáčky kolísali až o 400 otáček nahoru i dolů, po několika reklamacích v servise, kde mi plyn montovali mi postupně vyměnili čidlo teploty, svíčky, několikrát vymazali jednotku....při poslední opravě mi kontrolovali váhu vzduchu a klapku(váha i klapka je podle servisu v pořádku) - nakonec vyměnili hadici podtlaku sání a tvrdili, že auto je spravené a vše bylo způsobené steřelou hadicí...nyní otáčky kolísájí v rozmezí cca 200 otáček. V servise mi řekli, že je mírné kolísání běžné, chtěl jsme se zeptat, zda je to pravda, a pokud ano kolik otáček můžu považovat za normální kolísání, popřípadě, kde by mohl být celý problém. V autě je podle servisu namontována velice kvalitní a spolehlivá řídící jednotka STAG 4, vstřikovací rampa VALTEK. Děkuji za odpověď.
30.5.2012 7:11:39
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Škoda Octavia 74 kW - kolísání otáčekDobrý den. Vyřešit problematiku kolísání otáček lze pouze po provedení diagnostiky. Mějte na paměti, že i nepatrné kolísání otáček v benzínu se mírně zvýší při provozu na plyn. Pro správné spalování je nutno mít v pořádku celou zapalovací soustavu. Tedy ne jenom svíčky. (kabely, cívky) Důležité je místo snímání podtlaku. S pozdravem Ing.Pataky - technik