Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Hyundai I30 cw 1.6 BRC

5.7.2012 22:12:28
Jméno: Josef Krupicka Předmět: Hyundai I30 cw 1.6 BRC
Dobry den, vlastnim vuz Hyundai i30cw 1.6 a nechal jsem si ho prestavet na LPG u dealera Hyundai Nove Butovice v Praze. Pri prestavbe byl pouzit system BRC s privstikem benzinu. Dle servisni kniky dodala prestavbovy "balicek" Vase spolecnost. Se systemem jsem v podstate spokojen az na vyssi spotrebu LPG a vyrazne nizsi pruznost motoru pri jizde po dalnici, Plyn tankuji u stejne cerpaci stanice, vzdy plnou nadrz. Priblizne 80% cest je po dalnici, neprekracuji 130 km/h a prerazuji okolo 3000 ot/min - vuz zbytecne nevytacim. Na LPG mam najeto cca 1500 km (ceka me serizeni mezi 2500-3000 km). Na benzin jsem jezdil za cca 7,5 l/100km. Na plyn jezdim za cca 10 l/100km. Narust spotreby je o 33%, coz mi prijde moc. Ocekaval jsem narust spotreby do 20%.Navic se mi zda, ze je motor pri jizde po dalnici neme pruzny. Pokud jsem ve stoupani nucen snizit rychlost, pokud nepodradim, ma vuz pomerne problem se dostat zpet na zminenych 130 km/h. Ma otazka zni, daji se zminene problemy odstranit serizenim jednotky LPG, ci je problem nekde jinde? Predem dekuji za odpoved.
6.7.2012 7:05:50
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Hyundai I30 cw 1.6 BRC
Dobrý den.Mohu Vás uklidnit, namontované zařízení LPG a provoz vozidla na plyn je v této fázi zcela v pořádku. Při první kontrole (2500-3000 km) se zkontroluje tlak plynu v reduktoru, a pokud jsou parametry nižší ( pryžová membrána po styku s LPG změní své mechanické vlastnosti – změkne a uvolní se) tak se nastaví opět předepsaný tlak. Od této chvíle se už vlastnosti membrán nemění. Nižší výkon lze právě přičíst sníženému tlaku. Po nastavení tlaku doporučuji provést novou autokalibraci a následně nastavit časy vstřiků ve výkonu na silnici. Nastavení podle korekcí řídící jednotky benzínu zabezpečí („lepší“) ideální spotřebu plynu. S pozdravem Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací