10.7.2012 10:21:31
Jméno:
Tomáš Kadečka Předmět:
Info na LPG provozDobrý den
Před týdnem jsem si koupil ojetý vůz Škoda oktavia combi 1,6 75Kw r.v.2004. Ve voze je 5 let namontován LPG pohon. Zatím auto jezdí bez problémů a jsem móóóc spokojen. Rád bych se Vás zeptal jestli je potřeba o motor na LPG nějak zvlášť pečovat. např. častěji měnit mot. olej , nějaká zvláštní aditiva (jestli ano... pošlete prosím nabídku), atd. . Dále by mě zajímalo jestli se může LPG pohon vždy uprědnostňovat před benzínovým a nebo jestli je třeba po ujetí nějakého počtu km. jezdit zase chvilku na benzín.
Předem Vám velmi děkuji za ochotu...
Přeji krásný den... s pozdravem... Tomáš Kadečka
10.7.2012 11:25:35
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Info na LPG provozDobrý den. Neuvádíte zařízení, výrobce a systém LPG ve vašem vozidle. Obecně platí, že sekvenčně vstřikované systémy nevyžadují zvláštní starostlivost kromě pravidelných ročních prohlídek bezpečnosti a případné diagnostiky. Váš typ vozidla nevyžaduje žádná aditiva. Výměnu oleje provádějte v intervalech podle doporučení výrobce vozidla. Obecně nemá smysl střídání provozu benzín - plyn. Ale aby benzín v nádrži (nutný pro starty) nestárnul, je třeba ho občas vyjet. S pozdravem Ing.Pataky - technik