12.7.2012 12:18:26
Jméno:
Petr Hübner Předmět:
Hyundai i30cw 1,4Dobrý den, uvažuji o LPG do vozidla Hyundai i30cw 1,4 zakoupené letos v dubnu, najeto cca 4500 km. Po přečtení většiny diskusního fora a všech informaci na vašem webu mám rozporuplné pocity. Nerad bych vozidlo degradoval, zvláště co se týče výkonu a výdrží ujetých km na LPG. Montáž plánuji u KŠV Group Chomutov. Technik mi sdělil, že ve spolupráci s vámi poskytují záruku 5 let, montuje se systém BRC s funkcí VSR. Touto informací si nejsem, bohužel, zcela jistý. Můžete ji potvrdit? Dále mě zajímá, jak je to s poklesem výkonu - dočetl jsem o rozmezí 5-30%, což jsou velké rozdíly.Děkuji za odpověď.
12.7.2012 13:49:50
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Hyundai i30cw 1,4Dobrý den.
Nemáme zájem uvádět zákazníky v omyl klamavou reklamou. Ano, určitý pokles výkonu vyplývá z rozdílných chemických a „mechanických“ vlastností benzínu a plynu při spalování v motorovém prostoru. Tento pokles výkonu je nepatrný. Výrobci uvádějí (a naše zkušenosti z tisíců montáží to potvrzují), že se pohybuje v rozmezí 5-15%. Laicky vlastně nezaznamenatelný pokles. Životnost motoru se naopak prodlužuje. Systém VSR chrání ventilová sedla. Shrnuto, mírný pokles výkonu je kompenzován téměř polovičními náklady na provoz. S pozdravem Ing.Pataky - technik