16.7.2012 11:20:46
Jméno:
Aleš Předmět:
klepání po přestavběDobrý den, nedávno jsem si nechal přestavět Astru G 1,6 74 kW r.v.2005 u jednoho z Vašich partnerů – Fedor Auto v Prostějově (systém Lovato). Zatím jsem spokojen až na to, že se zvýšila hlučnost motoru. Jedná se o takové drobné klepání (přirovnal bych to asi k hodně kultivovanému dieselovému motoru). Bylo mi řečeno, že to dělají vstřikovače a je to prý standardní projev se kterým se nedá nic dělat. Takové vysvětlení mě celkem zaskočilo a ještě jsem o podobném problému při přestavbě na LPG neslyšel. Naopak na internetových stránkách Fedor Auto Prostějov se uvádí, že po přestavbě na LPG dochází ke snížení hlučnosti motoru. Mohu Vás poprosit o názor? Mám trvat na odstranění tohoto klepání? Děkuji. Lanča
16.7.2012 11:40:34
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: klepání po přestavběDobrý den.
Pokusme se oddělit hluk vstřikovačů od hluku motoru. Snížení hlučnosti motoru při provozu na LPG je skutečně pravda. Z důvodu vyššího oktanového čísla LPG je chod motoru „sametovější“ a tedy subjektivně méně hlučný. Na druhé straně, některé vstřikovače plynu při své činnosti mají mírně zvýšenou hlučnost, která je dána mechanickou konstrukcí. Toto mírné klepání zaniká ihned po rozjezdu vozidla. Je slyšitelný pouze ve volnoběhu na místě. S pozdravem Ing.Pataky - technik