16.11.2010 0:35:04
Jméno:
Pavel Hoffmann Předmět:
ZávadaDobrý den. Od roku 2005 mám v autě „ FABIA 1,4 16V (55kW) rok výroby 2001 najeto 110 000 km „ namontovaný systém „ Landirenzo OMEGAS – 02/GI „ montáž prováděl AUTO GAS COUBAL – Praha 5.
Od začátku co mi to namontovali se mi po ujetí 200 – 500 km rozsvítí ( kontrolka emisí), po načtení závad to píše: (16556 - rada valcu 1: system odmerovani paliva - system prilis bohaty). Po vymazání závady se opět objeví v intervalu 200 – 500km. Při jízdě na BA se tento problém ještě nevyskytl. Řešil jsem tuto závadu se servisem AUTO GAS COUBAL, dokonce mechanik připojil počítač a jeli jsme auto projet, ale na nic nepřišli. Dál to neřešili, že se s tím dá jezdit a po čase to zase zhasne, což se stalo, ale zase to naskočilo. Tak jsem si koupil kabel na diagnostiku a když se to objeví, závadu smažu a jedu dál. Je to docela únavné.
V roce 2007 jsem byl na servisní prohlídce, tak jsem si myslel, že by to třeba mohli odstranit, ale nic se nestalo. Pouze vymazali závadu.
V roce 2009 se opakovalo to samé jako 2007.
A v dubnu 2010 auto přestalo jet na LPG. Odvezl jsem auto do servisu, kde po kontrole zjistili závadu na čidle, které hlídá tlak v nádrži (prý zoxidované kontakty) a údajně se zhroutil program, který je v řídící jednotce, tak museli nahrát nový. Nejdříve jsem se zaradoval, že by se tím mohlo odstranit rozsvěcování (kontrolky emisí), ale zhruba po 400 km jsem byl opět zklamaný. A také jsem zjistil, že po nahrání nového programu má auto větší spotřebu, při otáčkách okolo 3000 auto 2x až 4x škubne, pak běží normálně a když zastavím tak smrdí plynem. Tak jsem zkontroloval všechny spoje a všechny spoje jsou OK. Než náhráli nový program, tak člověk který si nevšiml nálepky LPG ani nepoznal, že je na plyn.
Už se mi s tím do toho servisu nechce stejně by mě laika nějak odbyli. Nevíte čím by to mohlo být?
Bydlím u Kladna, ale není problém, abych přijel k vám do Strakonic.
16.11.2010 7:22:59
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: ZávadaDobrý den Hoffmann.
Nabízím Vám jediný termín opravy letos, a to 22.11.2010 (pondělí) v 10:00
Musíte mít zcela v pořádku zapalovací soustavu motoru, kabely, svíčky. cívku.
S pozdravem Ing.Pataky - technik