Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Jaký motor pro LPG

24.9.2012 20:44:35
Jméno: Karel Klimo Předmět: Jaký motor pro LPG
Dobrý den pane inženýre. Většina lidí se vás ptá na méně vhodné motory pro dodatečnou montáž LPG. Já si chce koupit mírně ojetý vůz cca 6 let starý a nechat namontovat LPG. Ptám se proto obráceně. Znáte ze své praxe nějaké motory, bez ohledu na značku, které byste řekněme z titulu vhodnosti na alternativní motor alespoň mírně preferoval? Rozhodně vás nebudu peskovat, když mi nákup nevyjde. Dobře vím, že je více faktorů ve hře, jako technický stav motoru atd. Prostě mě jen zajímá, který motor z konstrukčního a materiálového hlediska má šanci na slušnou životnost s LPG bez nutnosti přimazávání.
25.9.2012 7:37:14
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Jaký motor pro LPG

Dobrý den pane Klimo. „Přimazávání“, neboli ochrana ventilů je určena pro motory s tzv. měkčenými sedly ventilů. Vývoj elektroniky spalování benzínu umožnil použití tzv. (měkčených) odlehčených sedel (teplota motoru je při spalování benzínu nižší než dříve). LPG má vyšší oktanové číslo a při spalování směsi se teplota motoru může mírně zvýšit. Některé typy motoru tím mohou trpět, a proto  výrobci doporučují „přimazávání“. Ochrana ventilů po montáži LPG se tedy neaplikuje u motorů s tvrzenými sedly. Seznam neexistuje. Naše doporučení použití ochrany pro některé typy motorů, najdete zde na fóru několikrát. S pozdravem Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací