27.9.2012 21:22:16
Jméno:
Pavel Pirkl Předmět:
Studené starty - auto netáhne.Dobrý den,
jsem majitelem Ford Focus I, 2002, 1.6 benzín (sekvenční vstřik STAG 4). Již několik měsíců mám problém s ranním startováním na benzín vždy, když auto stálo celou noc venku. Na venkovní teplotu asi nemá vliv - mám odzkoušeno pouze v létě a teď na podzim. Auto chytá většinou až na druhý pokus. Po rozjetí mám pocit, že auto takřka nereaguje na přidání plynu - je líné, malinko se škube jakoby se dusilo. Po ujetí několika metrů do 300 m je vše OK a auto jede plynule. Následné přepnutí na plyn je OK. Pro svůj klid jsem vyměnil svíčky NGK PTR 5A 13 s úpravou zdvihu na 1,1 mm a to nepomohlo - bylo testováno před daným problémem a také OK. Kolega mě doporučil natankovat palivo s aditivem nebo přidat aditivum - zatím jsem však nezkoušel. Jezdím vždy na hladové oko a následně dolévám pouze 10l benzínu. Problém se začal objevovat, mám pocit, po letošní zimě kdy auto bylo venku i při teplotách pod -20 °C. Jezděné bylo pravidelně i při těchto teplotách, ale to ještě bez těchto problémů. Nemám v benzínu malinko vody? Nic dalšího mne nenapadá. Prosím poraďte mi Ing. Pirkl.
28.9.2012 10:50:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Studené starty - auto netáhne.Dobrý den. Bez diagnostiky stoprocentní radu neposkytnu. Nicméně můžou být ujeté korekce. Tzn. že je směs LPG a vzduch bohatá nebo chudá a následné ranné startování posune korekce v řídící jednotce benzínu. To by vysvětlovalo ty špatné starty na benzín.Po určité době se korekce ustálí a proto se jeví, že je vše v pořádku. Je třeba doladit plynovou mapu na stejné korekce jako při provozu na benzín pomocí testeru OBD. Může to být ale jen jedna z příčin. Navštívte našeho partnera ve Vašem regionu. (Partnerská síť-vpravo nahoře).Svíčky používejte předepsané výrobcem.Žádná aditiva do LPG nepoužíváme, patrně máte na mysli přimazávání ventilů Flash Lube na ochranu ventilů.U vozidel Ford je taky doporučujeme. S pozdravem Ing.Pataky - technik