Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - BMW 320i Coupe - chcípání motoru

4.10.2012 18:14:42
Jméno: Milan Předmět: BMW 320i Coupe - chcípání motoru
Dobrý den, mám BMW 320Ci, typ E46, rv. 12/2000. Do auta mi byl namontován od Lovata Stag 300. Mám problém s tím, že když se sepne plyn, tak při dojetí na křižovatku a sešlápnutí spojkového pedálu mi motor chcípne, to samé se mi stane i za jízdy, když třeba dojedu nějaké jiné vozidlo a jsem nucen za ním snížit rychlost a opět sešlápnu spojkový pedál, tak motor zhasne. Tam kde jsem si plyn nechával namontovat si s tím nevědí rady, nejdříve mi tvrdili, že to tak blbne i při benzínu, ovšem s tímto jsem nesouhlasil, proto jediné co zkusili bylo vyčistit škrtící klapku a diagnostikou dát vše do původního nastavení. Ovšem toto mi nedalo a auto jsem si dal do autorizovaného servisu v BMW, kde mi bylo řečeno, že problém se vyskytuje pouze při plynu a do škrtící klapky že oni vůbec nezasahují, kvůli továrnímu nastavení, tak nevím co teď s tím, když oni mi do toho zasáhli. Nevíte čím by bylo možné problém odstranit, kdyby to bylo váhou vzduchu, tak by mi to chcípalo i na benzín ne? Navíc v autorizovaném servise mi byla provedena kontrola funkce digitální elektroniky motoru, kontrola těsnosti sání motoru a kompletní diagnostika a vše v pořádku to bylo dne 27.9.2012. Je povinností dané firmy, která tento plyn do auta montovala, tak tento problém odstranit, navíc na jejich náklady, když to blbne jen na plyn? Neboť včerejšího dne 3.10.2012 jsem jim vůz opět dal na seřízení a dnes mi volali, že opět nevědí co s tím, že jim to dokonce na diagnostice ukázalo na potenciometru škrtící klapky, kde jsou dvě hodnoty, kdy jedna je dobrá, ale druhá je místo nějakých 0,40 na 4,82, tak že je potřeba vyměnit klapku, že je vadná. Pokud bych dejme tomu nechal klapku na své náklady vyměnit za novou a ukázalo by se, že to problém nevyřešilo, mohu po nich žádat zpět peníze, za práci i novou klapku, neboť oni mne uvedli v omyl? Nebo vzhledem k zásahu do klapky, který oni udělali, tak musí klapku sami nastavit, případně sehnat novou. Nevím jak s nimi jednat, rád bych aby to bylo v klidu a problém se vyřešil, ale také nehodlám experimentovat a kupovat nové díly, jenom kvůli tomu, že oni si myslí, že by to mohlo být tím a tím. Byl bych moc rád jestli by jste mi odepsal na všechny mé otázky, jsem z toho už vážně zoufalý. Děkuji za odpověď.
5.10.2012 11:26:45
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: BMW 320i Coupe - chcípání motoru
Dobrý den. Ani Váš obsáhlý popis projevu závady bez odborné diagnostiky mi nepomůže k návrhu řešení. Závad může být několik, od vadného komponentu počínaje až po nekvalifikované programování. Pokud si montážní firma neví rady, postupujte podle smlouvy o dílo. Pozn. nepochopil jsem montážní firmu Lovato (?). Jedná se o našeho partnera? Případnou komunikaci povedeme na technik@autogascentrum.cz Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací