Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - OPEL VECTRA B

25.10.2012 17:19:31
Jméno: Petr Předmět: OPEL VECTRA B
Dobrý den pane inženýre, rád bych požádal o radu : Sám jezdím v dieselovém Audi, bohužel mi ale před nějakou dobou zemřel tatínek, který měl OPEL VECTRA B s motorem 2.0 16v s výkonem 100 kW, v plné výbavě. Auto bylo koupeno jako nové v roce 1999 ( rok výroby 1998),, najeto je cca směšných 73.000 (tatínek auto šetřil, nejezdil v zimě apod.). S ohledem na můj vztah k vozu vůz nechci prodat ( ani by to nemělo ek. smysl). Na druhou stranu platit pojistku a blokovat místo v garáži je taky na nic - napadlo mě tedy, prodat svoje Audi a začít poživat Vectru ( jezdím cca 30 000 km ročně). S benzínem ale auto jezdí za cca 8,2/100km, což mě vede k myšlence předělat na LPG či eventuálně CNG. Zároveň ale nechci zkrátit životnost motoru vlivem spalování suchého plynu na ventily a jeho sedla a zvýšenou teplotou spalování ( za to mi úspora nestojí). Má vúbec tedy přestavab smysl? Jak je na tom daný motor co se týče vhodnosti ( tvrdosti) sedel a ventilů. Jaký systém by byl nejlepší ( bez ohledu na cenu)? Pokud dělat přestavbu, použít domazavání flashlube nebo použít raději přístřik benzínu (VSR) ? Díky za radu, Zdraví PV
26.10.2012 9:13:54
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: OPEL VECTRA B

Dobrý den pane Petr. Zástupce firmy Opel (GM) pro Českou Republiku nařídil aplikaci přimazávání ventilů pro všechna vozidla Opel se zástavbou zařízením LPG bez rozlišeni roku výroby. Důvodem jsou měkčená sedla ventilů. Namontovali jsme několik desítek vozidel Vašeho typu s různými systémy, zatím bez reklamací. Pokud se rozhodnete pro montáž, doporučuji zařízení BRC SQ24.11 s programem Plug/Drive 3.06, eventuelně Lovato Easy Fast Smart s možností nastavení systému VSR. Pro zvýšení ochrany sedel ještě doinstalovat VAP SAVER s možnosti snížení procentuálního přístřiku benzínu. Cena montáže i s přístřikem je od 26.000 podle druhu použitého zařízení. S pozdravem Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací