12.12.2010 17:40:35
Jméno:
Jan Kračmar Předmět:
Prosba o raduDobrý den mám jeden dotaz na který nejde zcela odpovědět od stolu ale pro mě každá rada zlatá tudíž předem děkuji. Mám Fabii 1,4 Mpi a v ní systém BRC JUST a závadu takovou, že když je vozidlo studené tak nejede na plyn. V tomto počasí trvá třeba i 15 km než začne plyn fungovat. V letě je to trochu lepší, ale stejně to trvá. Když je pak vozidlo dostatečně ohřáté tak vše funguje "jak má". Někdy se stane, že nastaruji studené auto ujedu cca 5 km na benzin a auto zhasnu. Když ho po 10 minutách nastartuji tak jede bez problému na plyn jak má, ale není to pravidlem. U nás mi servisák řekl, že to bude nejspíš krokový motorek tak mi dal tři použité navíc abych je vyzkoušel jestli nastane nějaká změna - nenastala. Pak tedy řekl, že bude asi špatná ŘJ - JUST protože nedá signál motorku aby fungoval tak jak má. Na kolíbkovém přepínači v poloze nucený benzin svítí po nastartování 3 zelené ledky zleva což značí nějakou závadu, ale neví jakou. Dále ŘJ při diagnostice pomocí toho přepínače vůbec nekomunikuje. Bohužel nemám žádnou funkční jednotku JUST na odzkoušení tak řekl ať koupím novou, ta stojí ale s krok. mot. 5690kč - a co když to tím nebude. Pak řekl, že mi to celé předělá na nějakého STAGa, kdy to i s prací bude stát cca 6000,-Kč a nebo prostě vyndat krok. motor a dát tam nějaký regulovatelny ventil jako byl u karburatoru třeba a pry to bude taky fungovat ale nedoporučuje to.... Mám to k vám přes celou ČR proto nemohu závadu předvést. Předem Děkuji za jakoukoli radu, nerad bych dal několik tisíc a stejně nebude závada odstraněna.
12.12.2010 20:22:34
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Prosba o raduDobrý večer pane Kračmar.
Začnu netradičně, odzadu: Nevím v jakém stavu je vaše vozidlo a jak dlouho ho ještě budete provozovat. Pokud je v dobrém stavu tak přijměte nabídku vašeho „servisáka“ (doporučuji akreditovanou firmu) na přestavbu vícebodového sekvenčního vstřikování systému STAG. (Pozn. Ten „nějaký STAG“ patří v současné době k nejdokonalejším zařízením LPG !) V případě, že trváte na opravě systému BRC JUST, tak mi sdělte místo Vašeho bydliště a doporučím Vám námi vyškolenou a pověřenou firmu k diagnostice závady a doporučení možného řešení.
Z Vašeho popisu závady nelze přesně určit příčinu závady.
S pozdravem Ing.Pataky - technik