19.1.2013 23:41:56 Jméno: Petr Nový Předmět: problém Cadillac CTS Dobrý den !
Dneska se mi vyskytl první problém a mysím že to asi souvisí s přestavbou na LPG. Motor je 2.6i 133 kW a LPG je STAG 300. Za jízdy se mi rozsvítila kontrolka check engine a palivoměr benzínu spadnul na nulu. Při tom mám plnou nádrž a na benzín prakticky jenom startuju. Napadá mně souvislost s LPG protože neubývá benzín v nádrži a tohle auto nemá rezervu, PC počítá dojezd. Ten se mi prakticky pořád zvyšuje protože benzín z nádrže neubývá ale kilometry přibývají. Jinak auto jede normálně bez problému na benzín i plyn. Napadá mně řešení pro případ nouze v podobě zobrazování stavu nádrž LPG na palivoměru benzínu jak se to běžně dělá.
S pozdravem
Petr Nový
21.1.2013 6:45:37 Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: problém Cadillac CTS Dobrý den.Rozsvcícení kontrolky Check-Engine je způsobeno chudou nebo bohatou směsí. Montážní firma musí nastavit korekce pomocí testeru.Neexistuje žádná přímá souvislost mezi namontovaným zařízením LPG a palubním počítačem pro výpočty dojezdu, okamžité spotřeby atd.Doporučuji opětovné nastavení ukazatele paliva LPG při prázdné nádrži.S pozdravem Ing.Pataky - technik