29.1.2013 20:08:41
Jméno:
Tomáš Zátko Předmět:
motor cukáDobrý den,mám Ford Focus 1,8l 16V,r.v.1999. V autě jsou svíčky Motorcraft necelý rok a mají najeto cca 8 000,-km.Mám čerstvě namontované LPG,STAG 300.Při převzetí vozu auto v nízkých otáčkách jelo trhavě a nemělo tah. Bylo mi řečeno, že je to problém zapalování a budou to nejspíš kabely.Druhý den jsem koupil nové kabely BOSH. Problém přetrvával.V servise provedli novou konfiguraci LPG zařízení a nové zajetí.Nepomohlo to.Další den mi v servisu zmenšili odtrh svíček o cca 0,15mm na 0,85mmm. Problém se o něco málo zlepšil, ale přetrvává.Zdá se mi, že ani na volnoběh není běh motoru úplně klidný.Můžete mi prosím poradit,v čem by mohl být problém.Předem moc děkuji za odpvěď.
30.1.2013 9:48:55
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: motor cukáDobrý den. Podle Vašeho popisu závady by se skutečně mohlo jednat o problém zapalování směsi. To nejsou jenom kabely a svíčky (doporučuji originální svíčky předepsané výrobcem bez úprav)ale také cívky, komprese, váha vzduchu a vůbec celkový stav motoru. Doporučuji kontrolu v autorizovaném servisu Ford a poté nové nastavení systému. Důležité je i místo a způsob snímání podtlaku (MAP), vzdálenosti trysek od válců atd. S pozdravem Ing.Pataky - technik