Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Porucha LPG

30.1.2013 17:33:15
Jméno: Martin Předmět: Porucha LPG
Dobrý deň. Použivam system Landi Renzo na Fabii 1.2 HTP 8 rokov 197 250 km bez problemov . Teraz mi pri chode sam od seba vypne plyn a prepne na benzin , po reštarte auta to niekedy zopakuje ale nie vždy. Bol som v autrizovanom servise Landi Renzo. Vymenili mi filter a mebranu.Prešiel som 2 km a problem tu bol zase ten isty. Pri diagnostike signalizovalo poruchu nizsky tlak. Poradili mi že mám vymeniť vodnu pumpu lebo mi zle prepina pri studenom motore nedostatočne zohriaty splynovač. To beriem ale prečo mi to uroby aj keď je motor už teply? Viete mi poradiť čo s tým ? Ďakujem. Ešte raz sa obraciam na Vás. Zistil som že ak je auto odparkovane vonku tak aspoň 8 hodin v zime ,rano naštartujem kurenie vypnute, prepne na plyn, kurenie zapnem, prejdem 50 km bez broblemov ale nesiem zastaviť a vypnuť motor. Ak vypnem motor a prepnem na plyn prejdem tých par km a porucha je naspäť. V servise Landi Renzo v pri Košiciach nejak nevedeli prečo to robý a ešte jedna vec chceli mi vymeniť lištu rozdelovača strekov ale aby som to nerobil lebo ju zbytočne budem kupovať lebo môže byť v poriadku. Preto sa chcem opýtať ako to je ak sučiastka ktoru mi vymenia nema vpliv na odstranenie poruchy tak by som platit len za montaž a demontaž ? Ďakujem.
30.1.2013 18:47:48
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Porucha LPG
Dobrý den. Nevím jaká je praxe na Slovensku, ale domívám se, že každá dobrá autorizovaná firma by neúčtovala nové vstřikovače pokud by se prokázalo, že závada byla někde jinde. Mohla by naúčtovat platbu za práci strávenou výměnou a odzkoušením.Vaše vozidlo vyžaduje komplexní prověrku benzínové i plynové části motoru vzhledem k množství najetých km. Pokud vozidlo jezdilo 8 let bez problémů tak lze předpokládat, že došlo k závadě na některém z komponentů zařízení. (teplotní čidlo, řídící jednotka, podtlakové čidlo případně ty vstřikovače). S pozdravem Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací