Dobrý den, mám vozidlo VW Passat 1.8 20V 92 kW (r.v. 1998), kód motoru ADR. Od června letošního roku jezdím na LPG, jehož montáž (STAG 300) mi prováděl Váš smluvní partner. S provozem na plyn jsem naprosto spokojený a dále také musím říci, že toto Vaše fórum je velmi užitečné. DÍKY VÁM ZA NĚJ!!! A teď k věci: Vím, že přimazávání ventilů není pro můj vůz nutné, přesto ale zvažuji jeho instalaci (pro klid v duši). Před montáží mi bylo sděleno, že v motorovém prostoru není kam umístit nádobku s náplní... Chtěl bych se proto zeptat, zda by byla možná instalace tohoto zařízení. Pokud bych přijel k Vám do Strakonic, jak dlouho by montáž trvala a na kolik by přibližně přišla? Dále se chci zeptat, jestli kvalita tankovaného plynu ovlivňuje spotřebu paliva. Má dlouhodobá spotřeba na plyn je o cca dva litry (tedy 20 % v mém případě) vyšší než dlouhodobá spotřeba benzínu. Svíčky jsou nové. Je možné, že by toto mohlo být způsobeno špatnými kabely či cívkami, když vše pracuje bez problémů? Děkuji Vám za odpověď
Dobrý den pane Miloš. V první řadě Vám DĚKUJEME za slova uznání ke kvalitě našeho fóra! A teď k Vašemu dotazu: Skutečně, zde přimazávání není nutné, ale na přání zákazníků dost často zařízení VAP Saver montujeme. Přesně jak píšete Vy: „ pro klid v duši“ LPG je suché palivo a má minimum mazacích schopností. Více se dozvíte na našem servisním webu http://www.lpg-autogascentrum-servis.cz/lpg-autogascentrum-servis/temata/flash-lube/ V prostoru motoru je sice málo místa, ale my si vždy poradíme a vhodné místo pro nádobku najdeme. Montáž zařízení i s prací se podle obtížnosti pohybuje v rozmezí 1500-2000 Kč a zabere cca 1 hodinu práce. Z důvodu převisu práce, jsme schopni montáž zrealizovat až po novém roce. Kvalita plynu má vliv na spalování a tím přímo-nepřímo ovlivňuje samozřejmě i spotřebu. Totéž platí i na kvalitu zapalovací soustavy, zejména kabely, svíčky a cívka-y. Po novém roce zavolejte a domluvíme termín instalace. S pozdravem a přáním krásných vánoc a úspěšného Nového roku. Ing.Pataky - technik
AUTOGAS - CENTRUM, spol. s r.o.
Mail: info@autogascentrum.cz
Telefon: +420 383 324 912