2.3.2013 13:40:40
Jméno:
Václav Pauch Předmět:
Spotřeba LPG Hyundai i30Dobrý den pane ing. Pataky,
vlastním vůz Hyundai i30, 1.4. V prosinci 2012 mi byl instalovaný Systém BRC s VRS (Hyundai Fischer České Budějovice). Před 14 dny jsem byl na první bezplatné prohlídce, kde proběhlo seřízení sytému (svítila kontrolka motoru - příliš bohatá směs). Všechno nyní funguje a musím jen chválit. Jeden háček to ale přeci jen má, jezdím stále stejnou trasu, kde je max. rychlost do 90 km, dle mých výpočtů mi vychází spotřeba lehce nad 9L LPG, tato spotřeba byla stejná před seřízením systému, takže se nic nezměnilo i přesto, že mi v servise bylo sděleno, že se spotřeba sníží. Můžete mi poradit, zda-li je možné s touto situací něco udělat (krom návštěvy servisu). Zdá se mi, že je spotřeba příliš vysoká.
Předem děkuji za odpověď
Přeji příjemný den
2.3.2013 21:00:49
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Spotřeba LPG Hyundai i30Vážený pane Pauch. Pokud odmítáte návštěvu servisu tak se s tím nedá dělat nic. Teď vážně. Spotřeba 9 l/100km LPG se mi u tohoto typu vozidla a Vámi popisovaným systémem jízdy zdá moc. Při správném naprogramování mapy LPG podle korekcí řídící jednotky benzínu by se mělo navýšení spotřeby LPG oproti benzínu zvýšit o cca 10-15%. Neporovnávejte spotřebu podle palubního počítače, ale podle skutečně tankovaného množství pohonných hmot benzínu a plynu. Možná se dostanete k úplně jiným počtům. S pozdravem Ing.Pataky - technik