4.3.2013 22:04:05
Jméno:
Jan Kučmaš Předmět:
přimazáváníDobrý den,
u přimazávání jsem našel tuto větu: Dříve docházelo při centrálním zaústění za klapkové těleso k nerovnoměrnému dávkování do jednotlivých válců, tak, že nejbližší válec byl v podstatě přemazán a nejvzdálenější byl naopak ochráněn nedostatečně......
..znamená to, že systém, který od vás mám nyní namontovaný, nechrání ventily u posledního válce? Další dotaz k systému samotnému - již dvakrát napraskla skleněná trubička (vždy jste mi ji v rámci reklamace vyměnili) a teď se to stalo zase - motor si tedy stejně přisává jak chce a seřízení je nemožné. Může se něco stát při zvýšeném dávkování? Neuvažujete o dodávání systému s řídící jednotkou, kde by se popsaný problém neobjevoval?
5.3.2013 5:46:48
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přimazáváníDobrý den. Všechny systémy (Flash Lube, VAP Saver atd.) mají z výroby pouze jednu hadičku přimazávání. Na základě zjištění nerovnoměrného dávkování jsme jako jedni z prvních zavedli inovaci přívodu mazací směsi hadičkami (VSE) před všechny ventily. To neznamená, že jednohadičkové systémy jsou zcela neúčinné. I u těchto původních systémů lze dodatečně domontovat systém VSE. Občasné prasknutí skleněné trubičky nejsme schopni ovlivnit. Měl by být v budoucnu nahrazen jiným materiálem. Nejedná se o masový jev, a tak v rámci reklamace vyměňujeme trubičky zdarma. Nemáme poznatky o neblahém vlivu zvýšeného dávkování směsi. Externí přimazávání nabízíme jak s podtlakovým, tak i s elektronicky řízeným systémem. O řízený systém je menší zájem, protože jeho pořizovací cena je cca. dvounásobná. S pozdravem Ing.Pataky - technik