Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Ochrana ventilů

6.3.2013 8:31:20
Jméno: Martin Konvalinka Předmět: Ochrana ventilů
Dobrý den, mám vůz Škoda Octavia 1,6MPI, 75kw, zařízení BRC. Je potřeba tam naistalovat ochranu ventilových sedel?Když jsem vozidlo koupil, tak tam žádne zařízení namontované nebylo a když pročítám různá fóra, tak jsem z toho zmatený. Ještě by mě zajímalo, jak se u těchto systémů kontroluje nastavení bohatosti směsi, protože když by byla chudá, tak se domnívám, že by motor trpěl víc. Jinak zatím musím pět jenom chválu na auto s LPG. Motor na provozu na LPG je kupodivu výkonější než na benzin a za poloviční náklady.
6.3.2013 9:01:54
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Ochrana ventilů

Dobrý den.Vozidla koncernu VW, tedy i vaše Octavie nepotřebují ochranu ventilových sedel. Mají stále ještě tzv. tvrzená sedla která jsou odolná vůči mírnému zvýšení teploty motoru v provozu na LPG.Samozřejmě, případnou instalací externí ochrany nic neskazíte.Nastavení bohatosti směsi se provádí na základě odezvy korekcí z řídící jednotky benzínu. Další popis je pro laika zbytečný.Jsme rádi, že jste spokojený s provozem vozidla na plyn. S pozdravem Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací