28.3.2013 20:36:39
Jméno:
Honza Předmět:
Dovoz LPG auta z NLDobrý den, prosil bych o radu. Chci koupit Citroen C4 Grand Picaso 1.8i (92 kw) r.v.2008 s namontovaným LPG. Jedná se o dovoz z Holandska. U zařízení LPG je psáno sekvenční vstřikování eurogas. Při ptaní v servisu LPG mi bylo řečeno: ,,Z Holandska nebrat". Jejich zařízení na LPG je prý špatně opravitelné. Například vstřiky prý nejdou rozdělat a vyčistit, atd... U nich je prý plyn krásně čisty a tak je ani rozdělávat nepotřebujou a funguje jim to. U nás je prý v plynu spousta příměsí a tak po dovozu auto chvíli jezdí, než se vše zanese sírou a pak je problém. Mám si prý koupit dovoz z Německa nebo Itálie, ale hlavně né z NL, protože jejich systémy jsou prý na jedno použití. Uvnitř by to prý opravit šlo, ale obal komponentů je nedemontovatelný. Jak to tedy je? V sobotu jsem měl auto koupit, ale úplně mně to odradilo. A nebo mě to přišlo, jako kup si auto a nech si LPG namontovat u nás. Prosím poraďte, auto se mi moc líbí a serviska je i k zmíněnému LPG.
Za odpověď předem děkuji. Honza.
29.3.2013 7:13:22
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dovoz LPG auta z NLDobrý den.
Je zcela jedno odkud si vozidlo přivezete. Často se stává, že řídící jednotky LPG montované v Itálii, Německu, Belgii a Holandsku jsou z důvodu záruk zablokované. Nezbývá než koupit novou řídící jednotku. U některých typů lze provést odblokování s pomocí výrobce. S pozdravem Ing.Pataky - technik