1.4.2013 23:07:27
Jméno:
Jan Schmidt Předmět:
Citroen Xsara Picasso a indikace stavu LPGDobrý den pane Pataky. Dne 4.2 jsem zde psal o svých problémech s LPG BRC Seqvent 24 osazeném na Citroen Xsara Picasso 1,6 70KW, rok výroby 2002.
Od té doby jsem již 2x navštívil autorizovaný servis za účelem seřízení ukazatelů paliva a LPG. Ukazatel benzínu se zdá již v pořádku, ale ukazatel LPG se jim nedaří nastavit - na rezervu (blikající poslední led) ujedu stále 280km. Zahlédl jsem, že tento problém, s tímto systémem, nemám pouze já a nemyslím si, že to je stav, který se dá odbýt tím, že ukazatel stavu paliva má pouze informativní charakter - to by mi mohla rezerva blikat již od natankování plné nádrže.
Při poslední návštěvě, kdy jsem měl auto celý týden v servisu, mi byl vyměněn multiventil a řídící jednotka (aspoň je to uvedeno v záznamu o první servisní prohlídce, třebaže jsem to tam dával jako reklamaci), ale výsledek je stále stejný - na rezervu LPG ujedu 280 km +- 30km. Jsem s tímto systémem, co se týká jízdních vlastností, spokojený, ale musím si při každém tankování poznamenávat stav km, abych věděl kdy mi dojde LPG a to mi nepřijde v pořádku, protože s tím autem nejezdím jen já..
Při první reklamační návštěvě servisu jsem měl možnost být u toho, když se technik snažil o kalibraci ukazatele LPG - zkontroloval krajní hodnoty tj. plná a prázdná nádrž - to bylo OK, ale stav nádrže mezi těmito krajními stavy nebyl indikován dobře. Technik zkoušel různými nastaveními systému docílit nápravy, ale marně.
Nemohu se dostavit na servis přímo k vám, jak jste mi posledně nabízel, protože z Chomutova je to docela kus cesty. Můžete mi napsat, zda je možné docílit u tohoto popsaného problému nápravy, nebo je to slabá stránka tohoto systému v kombinaci s mým vozem, nebo tlakovou nádobou? Pokud je náprava možná - jak jí mám u vašeho autorizovaného servisu docílit, nemohu tam nechávat auto na tak dlouhou dobu, jezdím s ním do práce. Přijde mi, že je to takové to bádání pokus omyl a s tím se nemohu spokojit.
Tlakovou nádrž mám 52litrů polské značky Irene.
Děkuji za odpověď
Jan Schmidt
2.4.2013 7:24:52
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Citroen Xsara Picasso a indikace stavu LPGDobrý den pane Schmidt. Pokud mluvíme o informativním charakteru ukazatele paliva LPG, rozhodně tím nemyslíme, že je v pořádku, že na rezervu ujedete 280 km! Může to být např. nesprávným zapojením snímače hladiny (budíček, který je v podstatě trimerem a měří odpor 0-90 Ohmů podle vychýlení rafičky) případně použitím nestandardního (jiného výrobce) snímače. Pokusíme se pomoct vzdáleně. Sladíme si termín externí pomoci přes montážní firmu, kde byla přestavba provedena. S pozdravem Ing. Pataky - technik