16.4.2013 7:02:37
Jméno:
Jan Předmět:
vstřikovačeDobrý den,
mám LPG ve voze Seat Alhambra 2,8 6V (2004) od roku 2009, vždy asi po roce a půl bezproblémového ježdění začne vozidlo cukat a objeví se Engine + info o chudé směsi a později na VAGu i chyba zapalování, popř.info o konkrétních válcích. V servisu mě vždy vymění vstřikovače, doposud 3x, někdy jako reklamaci někdy za Kč. Nyní používají Horizon IG3, ale problém se asi před 14ti dny opakoval a musel jsem navštívit servis po cestě z dovolené kde provedli výměnu svíček a jednu lištu vstřikovačů Valtek EVG BFC 50. Chtěl bych se zeptat zda podle Vašich zkušeností může řešit uvedenou závadu výměna vstřikovačů za kvalitnější, než jsou Horizont a Valtek. Děkuji za odpověď
16.4.2013 9:43:22
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: vstřikovačeDobrý den.Myslím že ne.Jestliže se závada projeví jednou za rok a půl provozu, tak bych nehledal chybu ve vstřikovačích. Může se jednat o sporadickou chybu vlivem kvaliy LPG, opotřebením membrány v reduktoru, tlak atd.Záleží také na nastavení plynové mapy (korekce, podtlak, program). Nechte si zkontrolovat i zapalovací soustavu motoru.S pozdravem Ing.Pataky - technik