Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - dotaz na systém lpg

30.12.2010 8:37:31
Jméno: Jakub SALAVA Předmět: dotaz na systém lpg
Dobrý dne, mám jeden dotaz ohledně systému LPG. Jsem majitelem OA ŠKODA Felicia, 1,3 MPi, 40kW, r.v. 1997, naj. 205.000 km a přemýšlím o instalaci LPG do svého vozidla. Bylo mi doporučeno sekvenční vstřikování s tím, že systém s centrálním směšovačem by mohl dělat problém. Jednalo by se o problém, že po cca. dvou letech by mi mohl systém začít střílet do sání skrze škrtící klapku a tento problém nejde později odstranit. Vlivem střílení do sání by mi tedy mohlo vzniknout poškození vzduchového boxu, popř. krytu šktící klapky. Jelikož jsem v tomto ohledu laik a na fórech týkajících se LPG mi většinou lidé, kteří mají centrální směšovač ve Felicii, tuto věc vyvrátili. Proto bych se rád zeptal, jestli je tedy pravda, že v systému s centrálním směšovačem by mohlo dojít k výše uvedené závadě, popř. že ano, zda-li se dá vůbec odstranit, popř. jak jí předcházet, aby k ní nedošlo. Dále se Vás chci dotázat, zda-li je pravda, že když budu dávat nové svíčky, mám upravit odtrh z předepsaných 0,8 mm na 0,5 mm. Odtrh 0,8 mm je předpsaný výrobcem ŠKODA. Ještě chci upřesnit systém s centrálním směšovačem. Jednalo by se o BRC s řídící jednotkou BINGO S. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem a přáním úspěšného roku 2011. SALAVA
30.12.2010 12:24:34
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dotaz na systém lpg

Dobrý den pane Salava. Do vozidla Škoda Felicia 1,3 MPI ( Multi Point injection – více bodové vstřikování), lze instalovat zařízení BINGO S (mimochodem, výrobcem zařízení není firma BRC ale firma KME) Toto zařízení pracuje na principu snímání hodnot lambda sondy do řídící jednotky plynu. Na základě nasnímaných dat lambda sondy, otáček, TPS (poloha plynového pedálu) atd. program vytváří dávkování LPG přes krokový motorek s dodávkou na centrální směšovač. Toto řízené dávkování už nevyžaduje montáž tzv. protizášlehových klapek jako dříve. U tohoto systému, se benzínové vstřikovače okamžitě po přepnutí na plyn uzavřou a tak nedochází k nashromáždění zbytkového benzínu a plynu v sacím potrubí jako dříve, když se odpojovalo bezínové čerpadlo. Samozřejmě, že lze provést i dodatečnou montáž protizášlehových klapek. Svíčky a odtrh svíček v zásadě ponecháme tak, jak je výrobce stanovil. Přeji Vám také úspěšný rok 2011 a spokojenost s alternativním pohonem LPG. Ing. Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací