Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Všeobecné informace

17.5.2013 7:18:54
Jméno: Pavel Předmět: Všeobecné informace
Dobrý den, nám namontovám systém Lovato s přimazáváním ventilů na Renaul Laguna 1,6 16v. Je mi divné že spotřeba na palubním PC píše caa 10l ale spotřeba je tak 15 litrů LPG. Nevím ale auto je po servisu má najeto 180000km ale všeobecně se mi zdá že to je příliš velká spotřeba. V servise mi rekli že odpojily baterii a že se vymazaly údaje z řídící jednotky že mám jezdit chvíli na benzín a potom že prepnout na LPG a že se jednotka LPG naučí sama dávkovat LPG. Další vec je že mi svítí pořád kontrolka benzínu protože prej neví že jedu na LPG. Dá se nakalibrovat jednotka LPG a jednotka auta tak že palubní pc ukazuje ason trochu reálná data při jízdě na LPG???
17.5.2013 8:16:05
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Všeobecné informace
Dobrý den. Palubní PC neukazuje skutečnou spotřebu LPG u žádného vozidla s externí montáží LPG. Pokud je skutečná spotřeba 15 litrů, tak je evidentní, že z nějakého důvodu svítí kontrolka Check-Engine. (patrně chudá-bohatá směs). LPG jednotka se „naučí“ dávkovat plyn po autokalibraci. Úpravy algoritmu dávkování za provozu provádí řídící jednotky podle komfortu vybavení (např. OBD, ISA). Doporučuji provést novou autokalibraci a nastavení v dynamickém režimu. Podle roku výroby (OBD) lze nastavit přesnost dávkování podle korekcí. S pozdravem Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací