Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - LPG - studené starty

28.5.2013 17:20:20
Jméno: Šebek Předmět: LPG - studené starty
Dobrý den, mám Renault Thalia 16V z roku 2008. V Horáckém autodružstvu Třebíč jsem v září 2012 nechal namontovat LPG - sada STAG 300 - 4. Zpočátku jsem jezdil bez problémů, ale již za měsíc se začaly projevovat problémy se studeným startem. Se snižující se venkovní teplotou jsou problémy horší. Motor nejde nastartovat, nebo naskočí a neudrží volnoběh a zhasne, při mírném sešlápnutí plynu se dusí. V chladném počasí musím startovat pětkrát, v zimním období až desetkrát. Po rozjezdu má ještě snahu se hltit, ale zhruba po 500 metrech se najednou rozjede normálně. Po zastavení a vypnutí motoru startuje ještě po 1 hodině bez problémů. V autorizovaném servisu Renault provedli 2x diagnostiku a problém nenašli, odkazují mne na Horácké autodružstvo, kde plyn namontovali, zde zatím problém neodhalili také. Prosím o radu. Děkuji.
29.5.2013 12:17:35
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG - studené starty
Dobrý den.Montáž LPG jako taková byla patrně provedena dobře. Nevím kolik km jste najel za měsíc, ale po každé nové montáži je třeba upravit tlak na reduktoru, případně provést úpravu mapy. (membrána v reduktoru po styku s LPG mění své mechanické vlastnosti) Tyto první kontroly proto bývají bezplatné. Pokud donastavení tlaku po montáži nebylo provedeno, tak se může nízký tlak podílet na řadě dalších závad.Studené starty mohou způsobit ujeté korekce vlivem špatné mapy plynu.Montáž je předpokládám ještě v záruce. Kontaktujte montážní firmu a žádejte odstranění závad. S pozdravem Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací