7.6.2013 14:47:34
Jméno:
Tomáš Zátko Předmět:
studený startDobrý den,mám Focus 1,8l 16V přestavěný na LPG, STAG 3000. Nějakou dobu po přestavbě začaly být problémy se studenými starty. Auto po nastartování ztrácí otáčky a chcípne. Při rozjetí se motor hltí a má tendenci chcípnout. Pokud to chcípne, znovu nastartuji, tak je to již v pořádku. Jedná se sice o dobu, kdy auto jede na benzín, ale byl jsem na kompletní diagnostice a kontrole auta a vše je v pořádku a není žádná závada. Mám pocit, že to souvisí s LPG. To samé dělá kolegovi, který si nechal přestavět Hyundaie Matrix ve stejné době ve stejném servisu. Nemáte již s tímto problémem aut na LPG zkušenosti a radu jak to vyřešit? Předem děkuji za radu. Tomáš Zátko
10.6.2013 6:55:21
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: studený startDobrý den. Bez diagnostiky můžu jenom hádat. Je možné, že je mapa plynu chudá nebo bohatá a tak se posunou korekce řídící jednotky benzínu. Start vozidla na benzín je pak obtížný, dlouho trvající. Je třeba zkontrolovat čidla plynu (teplotní na vodu, tlakový na plyn a podtlakový reduktoru. Provést novou autokalibraci. S pozdravem Ing.Pataky - technik